Bütün köy tecavüzü biliyordu, ama sustu...
Yozgat’ta zihinsel engelli K. K yıllarca 11 kişinin tecavüzüne uğradı. Tüm köy kadının yaşadığı mağduriyeti biliyordu, sustu. K. K’nin bugün karar duruşması vardı, fakat hakim değişti.

Yozgat’ın Çayıralan ilçesi Curali köyünde zihinsel engelli K. K 11 kişi tarafından yıllarca tecavüze uğramış, bütün köy olayı bilip görmesine rağmen susmuştu. K. K’nin karın ağrısı nedeniyle kardeşi tarafından hastaneye götürülmesi ve 6 aylık hamile olduğunun anlaşılmasıyla ortaya çıkan tecavüzde, 40 yaşındaki kadına tecavüz eden iki kişinin çocuk yaşta olduğu birinin de bebeğin babası olduğu Adli Tıp Raporları’yla ispatlandı.
Annesi ölen, kendisi gibi zihinsel engelli olan babasıyla yaşayan kadının kardeşleri de başka şehirlerde yaşıyordu. İlk olarak 2013 yılında bir akrabasının tehditle tecavüzüne uğrayan kadını babası hastaneye götürmüş; hastane doktoru ‘İspat edemezsiniz, rezil olursunuz’ dediği için baba olayın peşini bırakmıştı. K. K. bu olaydan sonra yıllar boyu köydeki 11 erkeğin tecavüzüne maruz kaldı.17 yaşından 70 yaşına kadar tam 11 erkek K. K’ye tecavüz etmiş, olayın anlaşılmasıyla birlikte de ‘Niye karşı koymadı, hoşuna mı gitti?” gibi korkunç savunmalarda bulunmuştu. K. K’nin çocuğu doğar doğmaz devlet korumasına alındı. Uzman raporuna göre de K. K'nın yüzde 50 zihinsel engelli olduğu belirlendi. Kadına tecavüz edenler ve kadının yaşadıklarını bildikleri halde olaylara seyirci kalan köy ahalisi yetmezmiş gibi bir de kadına ‘Altın Kız’ lakabı takmış.

KARAR DURUŞMASI 17 MAYIS'A ERTELENDİ
11’i erkek 1’i kadın 12 kişinin yargılandığı, 200 nüfuslu köyde 40 kişinin tanık olarak yer aldığı tecavüz davasında bugün karar çıkması bekleniyordu. Birçok kişinin gözü kulağı çıkacak cezalardaydı, kadınlar sanıklara en ağır cezanın çıkmasını istiyordu ki, bir daha hiçbir kadın böyle şeyler yaşamasın. Fakat mahkeme başkanının değişmesiyle yeni gelen hakim dosyayı inceleyerek karar vermek istediğini söyledi. Sanık savunmalarının alındığı duruşmada sanıklar suçsuz olduğu iddiasını tekrar etti. Dava bir hafta sonrasına yani 17 Mayıs 2017’ye saat 14.00’e ertelendi. Duruşma sonrası davayı takip eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kayseri Kadın Dayanışma Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği açıklama yaparak, "Bu utanç davasından çıkacak sonucu bekliyoruz" dedi. K. K'nin avukatı Ceren Şimşek ise bu tür davalardan en ağır cezaların çıkmasının suç işleyecek kişilerde caydırıcı olduğunu ifade etti.



İlgili haberler
Sanıktan bildik savunma: 'Tecavüz yok, ilişki var'

Kızı tecavüze uğrayan Nurten'in dayanışma çağrısını yayımlamıştık daha önce sitemizde. Tecavüz davas...

Ayşegül adalet istiyor!

11 yaşındaki kızını istismar eden kocasını şikayet etti, adam serbest bırakıldı. Ayşegül’ü 4 kurşunl...

Amcasının istismarına maruz kalan P. S. dayanışma...

Çocukken istismara uğrayan, yıllar sonra şikayetçi olan S.P. can güvenliği olmadığı için ailesiyle b...