Bütün yükü Birgül sırtlardı
Boşanmak istediği kocası Ali Çeçen tarafından öldürülen Birgül Çoban’ı kadınlar öldürüldüğü yerde andı. Birgül’ü uzun zamandır tanıyan komşusu Birgül için, “Bütün yükü sırtlardı” dedi.

Birgül Çoban sürekli şiddete uğradığı ve boşanmak istediği için kocası tarafından sokak ortasında katledildi. Şiddetten kaçıp sokağa atmıştı kendini, ancak ölüm onu sokak ortasında buldu. Kadınlar dün Birgül’ün öldürüldüğü yerde eylem yaptı. Öldürüldüğü Kasımpaşa’daki sokağa giderek karanfil bırakan kadınlar arasında Birgül’ün komşuları da vardı. Komşuları Birgül’ün evin bütün yükünü sırtladığını söyledi.
Eylemde Birgül’ün kuzeni Fadime Güleç Birgül’ün yaşadığı şiddeti şu şekilde anlattı: “Birgül dayak yedi kaç defa, 3 kez dilekçe verdi geri aldırdı, sonra öğrendik ki çocukları ile tehdit ediyormuş. Polisin olay yerine çok geç geldiğini belirten Fadime adalet istediklerini söyledi. Birgül’ün bir komşusu da onu uzun yıllardır tanıdığını ve evin bütün yükünü Birgül’ün sırtlandığını anlattı.

BİRGÜL’ÜN ÖLDÜĞÜ YERDE ADALET MÜCADELESİNİ BAŞLATIYORUZ
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Fidan Ataselim de eylemde bir konuşma yaptı: “Birgül ilk öldürülen kadın değil umuyoruz ki son olsun. Peki nasıl oldu da bu aşamaya geldi diye sorgulayacak olursanız sakın başka bahane bulmaya çalışmasın kimse, çünkü o katil mahkemeye çıktığı zaman, bin türlü bahaneler üretmeye devam edecek. Birgül'ün daha önce boşanma dilekçesi verdiğini biliyoruz. O dilekçeyi o adamın tehditleri yüzünden geri çektiğini de biliyoruz. Bu ülkede kadınların boşanmak istemesi hayatlarına mal olamaz. "Biz bugün Birgül kardeşimizin öldürüldüğü yerde, onun adalet mücadelesini başlatıyoruz, o katil mahkeme salonlarına çıkıp kravat taktığında, pişmanım dediğinde, Birgül'e çeşitli iftiralar attığında, biz orada olup o mahkeme salonlarını, adliye koridorlarını, adaletin gerçek sesi olarak haykıracağız.”


İlgili haberler
Pınar'ı 'namus' diyerek infaz ettiler

Balıkesir Altınoluk’ta geçtiğimiz hafta bir kadın cinayeti yaşandı. 22 yaşındaki Pınar kocası tarafı...

Kadınlar Şengül Karaca için yürüyor

İstanbul'da kadınlar erkek arkadaşı tarafından öldürülen Şengül Karaca için yaşamını yitirdiği yerde...

Bir kadın daha şiddetten kaçarken katledildi

Birgül de şiddeten kaçarken sokak ortasında öldürülen kadınlardan biri oldu. Vücudundaki çok sayıda...