Cam silerken 4’üncü kattan düşen ev işçisi yaşamını yitirdi
Ev işçisi kadınlar hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalıştırılıyor. Çalışma koşulları bir ev işçisinin daha yaşamına mal oldu. 4. katta temizlik yapan Emine Aksu, cam silerken düştü ve yaşamını yitirdi.

Ev işçisi kadınlar hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalıştırılıyor. Çalışma koşulları bir ev işçisinin daha yaşamına mal oldu. Çorum’da temizliğe gittiği apartmanın 4’üncü katındaki dairede temizlik yapan 52 yaşındaki Emine Aksu, balkondaki camları silerken dengesini kaybederek düştü. Aksu’nun camları silerken tutunduğu demir parmaklığın kırılması sonucu 12 metre yükseklikten düştüğü belirlendi.
Ağır yaralanan Aksu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

 Kimi hiçbir güvenlik önlemi olmadan yüksek binaların camlarına çıkarak mecburiyetten cam siliyor, kimisinin hakkı yeniyor, Tacize uğruyor... Tüm bunlar ev işçilerinin tanık olduğu şeyler...
Ekmek ve Gül’e çalışma koşullarını anlatan ev işçisi kadınlar, hiçbir güvenlik önlemleri olmadığını ve kendi olanaklarıyla meslek hastalıklarından ve iş cinayetinden korunmaya çalıştıklarını söylemişlerdi.

İmece Ev İşçileri Sendikası Avukatı Sevgi Evren de çalışma koşullarının ağır yükü altındaki ev işçisi kadınların kazanımlarını ve taleplerini böyle anlatıyor...




İlgili haberler
Ev işçileri bir arada: Derdimiz çok ama...

Antalya’dan iki ev işçisi kadının sorunlarına kulak verelim: Sabah 8’den gece 1’e kadar çalıştığı gü...

Ev işçisi kadınlar: Görünmesek de varız, hayalleri...

Evdeki her işi, yemeği, ütüyü, bulaşığı aklınıza ne gelirse yapan, emeğiyle var olan ama görünmeyen...

Emeğiyle var olan ama görünmeyen kadınlar: Ev işçi...

Kimi hiçbir güvenlik önlemi olmadan yüksek binaların camlarına çıkarak mecburiyetten cam siliyor, ki...