Çanakkale’de kadınlar: ‘Bas pedala haykır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır!
Çanakkale İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi, bisikletli eylem ve sonrasında Çanakkale Truva atı önünde basın açıklaması yaparak ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ dedi.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı 1 Temmuz’da resmileşecek. Kadınlar ülkenin dört bir yanında çekilme resmileşmeden karardan vazgeçilmesi için eylemliliklerini sürdürüyor. Çanakkale’de İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifinden kadınlar bisikletli eylemleriyle birlikte basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi.

Açıklamada kadınlar şunları ifade etti: “Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Türkiye’nin sözleşmeden çekildiği yönünde açıklama yapılmasından bu zamana yaklaşık 2,5 ay geçmiştir. Bu süreçte, siyasal iktidarın kadın özgürlüğü aleyhine verdiği bu açık mesajı kendisine güvence olarak gören ataerkil zihniyet; saldırılarını, tecavüzlerini ve cinayetlerini çok daha pervasızca gerçekleştirir olmuştur. Geçen bu 2,5 aylık süreçte kadın mücadelesi İstanbul Sözleşmesi’nde vücut bulan kazanımlarından bir an bile vazgeçmeyeceğini kararlılıkla ortaya koymuştur.

Bir yandan pandeminin getirdiği yoksulluk, şiddet, çıkışsızlık sarmalında, kadın dayanışmasını büyüterek mücadele eden kadınlar, bir yandan da toprağının, suyunun, denizinin, havasının, kısaca tüm yaşam alanlarının hunharca katledilmesine karşı durmaktadır.

Bugün burada özgür ve eşit hayat hakkımızdan, doğamızdan asla vazgeçmeyeceğimizi; neşemizi umudumuzu koruyarak mücadelemizi her alanda sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Bas pedala haykır! İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Çanakkale’den kadınlar seslendi: Bas pedala haykır...

Çanakkale İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi, ‘Bas pedala haykır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır!’ diyerek...

Çanakkale’de kadınlar ayakkabı bırakma ve oturma e...

Çanakkale’de kadınlar Çanakkale İstanbul Sözleşmesi İnsiyatifi’nin çağrısıyla öldürülen kadınlar içi...

Çanakkale Ekmek ve Gül Topluluğu: Haklarımız ve ha...

Çanakkale Ekmek ve Gül Topluluğu 25 Kasım öncesi İskele Meydanı’nda yaptığı açıklamayla, evde, işte,...