Candan Yüceer: Kadın sporcularımıza yönelik nefret söylemi cezasız kalmasın
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaptığı açıklamayla ‘Kadın Voleybol Takımımızı hedef gösteren Belediye Başkanı hakkında gereği yapılmalıdır!’ dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı hakkında yaptığı paylaşımlara tepki gösterdi. Şahin’in açıklamalarının kadına ve kadın bedenine yönelik cinsiyetçi yaklaşımın açık bir örneği olduğunu dile getiren Yüceer, kullandığı ayrımcı ifadeler ve nefret dili nedeniyle belediye başkanı hakkında inceleme yapılması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın 2020 Tokyo Olimpiyatları’na gitmeye hak kazandığı maçın ardından Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı’nın açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:
“Ülkemiz adına büyük başarılara imza atan sporcularımızla gururlanmak yerine, onları hedef gösteren bu anlayışı kınıyorum. Onların başarısından duyulan rahatsızlığı tek nedeni, kadın sporcular olmalarıdır. Belediye Başkanının açıklamaları, kadına ve kadın bedenine yönelik cinsiyetçi yaklaşımın en açık örneğidir.”

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer

‘KADINLAR KARANLIK ZİHNİYETE TESLİM OLMAYACAK’

Şahin’in ifadelerinin kadına yönelik ayrımcılık ve şiddeti besleyen anlayışın bir tezahürü olduğunu vurgulayan Yüceer, “Kadınlara ahlak dersi vermeye çalışan, kadınların yaşamına müdahale etmek isteyen bu karanlık ve çarpık zihniyete teslim olmayacağız. İnanıyorum ki, A Milli Kadın Voleybol Takımımız Tokyo’da göstereceği başarıyla, kadını sadece cinsel bir obje olarak gören bu yaklaşıma en güzel yanıtı verecektir. Onlarla gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Yüceer açıklamasını bitirirken, “Savcıları ve İçişleri Bakanlığını, kullandığı ayrımcı ifadeler ve nefret dili nedeniyle Kaynaşlı Belediye Başkanı hakkında gerekli işlemleri başlatmaya çağırıyorum” dedi.

NE OLMUŞTU
MHP’li Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Almanya’yı yenerek Tokyo’da olimpiyatlara katılma hakkı elde etmesinin ardından yayınladığı mesajda, “Allahu Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil” demişti. Açıklamasıyla kamuoyunun tepkisini çeken Şahin, “Bunu genel anlamda yazdım. Kamuoyu beni takip ediyor. Takipçimiz çok. Art niyet taşımıyoruz. Bizler İslam ülkesinde yaşıyoruz. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram” diyerek yazdıklarını savundu.
İlgili haberler
GÜNÜN CİNSİYETÇİLİĞİ: Cinsiyet eşitliği ödüllerini...

Birleşik Arap Emirlikleri’nde iş hayatında kadın-erkek eşitliğini destekleyen kişilere verilen cinsi...

GÜNÜN CİNSİYETÇİLİĞİ: Yaşar Alptekin’e göre sigara...

Oyuncu Yaşar Alptekin, kendisiyle yapılan bir röportajda "Tesettürlü olsun ya da olmasın sokakta sig...

TGS: Cinsiyetçiliği yok sayma, yapmadığını varsaym...

Türkiye Gazeteciler Sendikası “Cinsiyetçiliği yok sayma, yapmadığını varsayma” diyerek “Etik gazetec...