Çavuş tarafından darp edilen tarım işçisi Altın Erdoğan 7 aydır mahkemeyi bekliyor
Çavuşun S.A. ve eşi tarafından darp edilen ve sol gözünü kaybeden tarım işçisi Altın Erdoğan 7 aydır adalet bekliyor: 'Onlar ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Ceza almalarını istiyorum.'

Antalya'nın Serik ilçesinde 6 yıldır geçimini nar toplayıcılığı ile sağlayan 60 yaşındaki Altın Erdoğan yanında çalıştığı çavuşu S.A. ve S.A.’nın eşi tarafından darp edilmiş, zaten sağ gözü görmeyen kadın uğradığı şiddet nedeniyle sol gözünü de kaybetmişti. Ekim 2020’de yaşanan olayın ardından Altın’ın adalet talep edeceği dava hala başlamadı. Soruşturma aşamasında olan olayın artık mahkemeye taşınmasını isteyen Altın Erdoğan, “Onlar ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Bana verilen zararın maddi karşılığı yok. Gözüm yerine gelmeyecek. Ceza almalarını istiyorum” diyor. 

ÇAVUŞUN AZMETTİRMESİ SONUCU ŞİDDET GÖRMÜŞTÜ

Sağ gözünü küçükken geçirdiği hastalık sonucu kaybeden, tansiyon hastası olduğu halde çalışmak zorunda olan 60 yaşındaki Altın Erdoğan, geçen yıl Ekim ayına kadar Serik’teki nar bahçesinde sigortasız çalışıyordu. Çalıştığı bahçede öğle yemeklerinin kesildiğini ve sürekli “iş bitsin” baskısı yapıldığını anlatan Erdoğan, şiddet gördüğü günkü olayı şöyle anlatıyor: “İş bitsin diye öğle yemeğini yasakladılar. Ben tansiyon hastasıyım. Bu yüzden yemek yemem lazım, kendileri yemeğimizi kestikleri için evden getirdiklerimi yedim. Çavuş yemek yediğimde dik dik bakarak baskı kurdu. Sonra işin başına geçtim.”

Erdoğan, işler bitince evlerine dönerken, servis aracında 30’a yakın işçinin olmasını eleştirdiğini ve maske takmadıkları konusunda uyardığını, telefonuyla görüntü almaya çalışırken çavuş S.A.’nın onu fark ettiğini, sonrasında ise yakasından tutup tehdit edildiğini, telefondaki görüntülerin de zorla silindiğini anlattı.

Altın Erdoğan, mahallesine geldiğinde servisten inip evine doğru giderken çavuş S. A.’nın azmettirmesiyle S.A.’nın eşi tarafından darp edildiğini söyleyerek sol gözüne inen yumruk sonrası kanama başladığını, çavuşun araçla kendisini hastane kapısına bırakarak kimseye bir şey söylememesi konusunda tehdit edildiğini söyledi. 

7 AYDA ÜÇ AMELİYAT GEÇİRDİ MAHKEME HALA BAŞLAMADI

Altın Erdoğan 7 ayda üç ameliyat geçirdi. Gözünü kaybetti. Dördüncü ameliyatta artık takma göz operasyonu yapılacak. Altın Erdoğan artık tek başına dışarı çıkamayan, ev içinde eskisi gibi rahat hareket edemeyen biri oldu. Hala mahkemenin başlamamasını ve kendisini darp edenlerin yaşamlarına kaldıkları yerden devam etmelerini anlayamıyor.

“Dünyamı karartılar, tek başıma dışarı çıkamıyorum. Eşim emekli olduğu için sosyal yardım alamıyorum. Hastaneye gitmek için bir günlük de olsa bakıcıya ihtiyacım var. Tek maaşla geçinmek, kira ödemek kolay değil. Yoksa neden bu yaşımda bahçeye çalışmaya gideyim. Onlar ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Bana verilen zararın maddi karşılığı yok. Gözüm yerine gelmeyecek. Ceza almalarını istiyorum” dedi.

Fotoğraf: Elif Bilen Taş

İlgili haberler
Antalya Kadın Platformu: ‘Tarım işçisi Altın Erdoğ...

Antalya’da işverenin azmettirmesi sonucu dövülerek görme yetisine kaybetmesine sebep olan şiddete An...

İşverenin azmettirmesiyle dövülen işçi kadın kör o...

Antalya’da tarım işçisi 60 yaşındaki Altın Erdoğan 15 kişilik araca 30 kişinin maskesiz bindirilmesi...

Antalya’da tecavüz failine 16 yıl 9 ay hapis cezas...

Ç.Y. iş çıkışı taksi durağına gitmek için Murat Kaya'nın aracına bindi. Alıkonulan, tecavüze maruz k...