Ceren Özdemir’in katili konuştu: Cinayet planları yapıyordum
Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç, daha önce de cinayet planları yaptığını, ‘güçsüz kadınları’ seçtiğini söyledi. Dosyası epey kabarık olan bu kişinin nasıl izne gönderildiği de tartışılıyor.

Ordu’da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi ve balerin Ceren Özdemir’i antrenman çıkışı evine dönerken bıçaklayarak öldüren ve otogar yakınlarında yakalanan Özgür Arduç, ilk ifadesinde suçunu itiraf etti.

2005 yılında Ordu’da bir çocuğu öldürmek suçundan hapse giren ve hapisten kaçan, 2018 yılında da hırsızlık yaparken yakalanıp tekrar cezaevine konan Arduç’un, bu kez de izinli olarak çıktığı cezaevine 1 Aralıktan beri dönmediği ve arandığı öğrenildi.

Daha önce de cinayet planları yaptığını, özellikle ‘güçsüz kadınları’ seçtiğini, bazı kadınları takip ettiğini ancak bu kişilerin kalabalığa karışmasından dolayı amacına ulaşamadığını anlatan katil, Özdemir’i de 4 kilometre takip ettikten sonra öldürdüğünü söyledi. Arduç, “Yaptıklarımdan pişman değilim” dedi. Katil, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

‘PARAM OLSA SİLAH ALACAKTIM’
Cezaevinden izinli olarak çıktığını ve geri dönmediğini söyleyen katil Arduç, bu süreçte inşaatlarda kaldığını aktardı. Kıyafetlerini bir alışveriş merkezinden alarmlarını sökerek çaldığını ifade eden Arduç, bazı işyerlerinden de yiyecek çaldığını dile getirdi. Cezaevinde cinayet planları yaptığını belirten katil, “Bıçağı bir av malzemecisinden çaldım. Param olsa silah alacaktım ama param yoktu. Katliam yapmak istiyordum. Zıpkın çalmayı da düşündüm ama ancak bıçak çalabildim” dedi.

‘FARKLI NOKTALARDA ÖLDÜRMEK İSTEDİM’
Ceren Özdemir’i daha önce hiç tanımadığını ifade eden katil, genç kadının kendisinden güçsüz olduğunu değerlendirdiğini, çantasını gasbetmeyi düşündüğünü ve yaklaşık 4 kilometre takip ettiğini söyledi. “Ceren’i farklı noktalarda öldürmek istedim. Ama birisinde yaşlı bir adam çıktı karşıma öldüremedim. Kız az daha beni fark ediyordu. Ben hemen büfeye daldım” diyen katil, evin önüne geldiğinde camda birisini gördüğünü ve panikleyerek Özdemir’e bıçakla saldırdığını iddia etti. Çantayı da bu panikle alamadığını ileri sürdü.

Cinayetten sonra, daha önce de kaldığı inşaatta sabahladığını ifade eden katil, “Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım” dedi ve yaptıklarından pişman olmadığını söyledi.

CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKIP GERİ DÖNMEMİŞTİ
14 yıl önce bir çocuğu öldüren ve 2017’de firar ettikten sonra geçen yıl yakalanarak yeniden cezaevine konulan katilin, nasıl izinli olarak cezaevinden çıktığı, sosyal medyada en çok tartışılan konulardan biri oldu.

EMEP: KATİL KAÇTIĞINDA NEDEN KAMUOYU BİLGİLENDİRİLMEDİ?
Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Ceren Özdemir’in katledilmesi üzerine yaptığı açıklamada “içimiz yanıyor” diyerek sorumlulardan hesap sorulmasını istedi. Poyraz, “Ülkemizde kadına yönelik şiddetin önü alınamıyor. Her gün bir yeni katliam haberiyle içimiz yanıyor. Ceren Özdemir’in katledilmesiyle içimiz bir kez daha yandı. İnsanlıktan çıkmış bir caninin yakalanması, hesap sorulacak olması acımızı hafifletti diyemeyiz. Cerenimizi geri getirmeyecek” dedi.

Poyraz, katil için cezaevinden kaçtı ya da izinden geri dönmedi diye yapılan açıklamaları şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “Katil cezaevinden kaçmışsa neden televizyon, gazete, sosyal paylaşım ya da mesaj yoluyla kamuoyu bilgilendirilmedi, fotoğrafı paylaşılmadı? Bu yapılmadığı için Cerenimiz katledildi. Bu nedenle katilin yakanlanmış olması bizleri rahatlatmıyor. Katilin cezaevinden kaçmış olduğu fark edildiği andan itibaren kamuoyunu bilgilendirmeyenler hakkında da soruşturma açılmalıdır” dedi.

‘SON OLSUN DİYORUZ AMA...’
Poyraz, “Her kadın cinayetinde ‘son olsun’ deniyor ama kısa zamanda bir yeni katliam daha yaşıyoruz. Artık yeter, sorumlu yalnızca katiller değil. Kadın cinayetlerine karşı önlemler yetersiz, iyi hal uygulamaları yanlış. Eğitimden sosyal ve kültürel yaşama, ekonomiden özel yaşama müdahaleye kadar hepsinin etkileri var. Bu durumdan da iktidar ve yereldeki yöneticiler sorumlu. Taziyede bulunmak yetmez, Ceren’in katilinden hesap sormak yetmez, tüm sorumlu olan yöneticiden de hesap sorulmalı” diyerek tepki gösterdi.

İlgili haberler
Ceren Özdemir cinayetinin ardından kadınlar öfkeli...

Ordu'da, evinin önünde bıçaklanarak öldürülen 20 yaşındaki Ceren Özdemir cinayetine kadınlar sosyal...

Şule Çet davasında kadınların mücadelesi sonuç get...

Şule Çet’in ölümünü ‘İki erkekle lüks plazaya girdi sonrası…’ başlığı ile duyuran medyaya ve olayı ‘...

Ceren Özdemir’in bu bakışını #HepimizBiliyoruz!

Ceren Özdemir’in bakışının yer aldığı videonun ardından kadınlar #HepimizBiliyoruz etiketiyle takip...