Çerkezköy'deki patlamada kadın işçilere 'emzirmeyin' uyarısı
Çerkezköy'de Boytek fabrikasında yaşanan kimyasal patlama sonucu kimyasal sızıntı riski ortaya çıktı. Kadın işçilere ise 'bebeklerini emzirmemeleri' uyarısı yapıldı.

İstanbul’a 100 kilometre mesafede bulunan Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde Boytek fabrikasında kazanlardan birinde patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle kimyasal sızıntı alarmı verilirken, dumandan etkilenen 40 işçi hastanelere kaldırıldı. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan diğer bazı fabrikalardaki işçiler de olası bir olumsuzluğa karşı evlerine gönderildi.

KADIN İŞÇİLERE ‘EMZİRMEYİN’ UYARISI
Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü de tüm çalışanlara telefon mesajı atarak kimyasal sızıntı uyarısında bulundu, bebekleri olan kadın çalışanlara çocuklarını emzirmemelerini önerdi.
Kadın işçiler kimyasal sızıntı ile ilgili net bilgiye ulaşılana kadar sütlerini sağmaları ancak bebeklerine vermemeleri gerekiyor.
Ayrıca kimyasal sızıntı ihtimaline karşılık gece vardiyasından çıkan işçilerin kıyafetlerini diğer elbiselerden ayrı yıkamaları ve duş almaları önerildi.



İlgili haberler
Kadınların üzerinde koca koca fabrikalar yükseliyo...

Patronlar işçileri iki kat çalışmaya ikna etmek için neler yapıyor neler... Bursalı tekstil işçisi k...

GÜNÜN İSYANI Tekstil işçisi bir okurumuzdan

"Kirli tuvaletlerden, kirli soyunma odalarından bıktık"

DOSYA: 1 Mayıs'a giderken Kadınlar ve Çalışma Yaşa...

Bulamadığımız işin acısı, çalışsak da bize yakıştırılmayan “işçi olma” hallerimiz, alamadığımız ücre...