Cerrahpaşa'da sağlıkçılardan İsrail protestosu: Filistin halkı yalnız değildir
İsrail'in saldırılarını protesto eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan sağlık emekçisi kadınlara mikrofon uzattık.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını hastane içinde gerçekleştirdikleri eylemle protesto etti.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan sağlıkçılar Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) çağrısıyla hastane içinde basın açıklaması yaptı. "Filistin haklı yalnız değildir" yazılı pankart taşıyan sağlıkçılar, yakalarına siyah kurdele taktı. Basın açıklamasını SES İstanbul Aksaray Şube yönetim kurulu üyesi Birsen Seyhan okudu.

İsrail devletinin bugünkü tablonun sorumlusu olduğunu söyleyen Seyhan, "Gazze halkı yıllardır açık bir hapishanede yaşamaya zorlanmıştır. Filistin halkına İsrail’in 2008-2023 yılları arasında düzenlediği ve Filistin'in 300 bin kişiden fazla kayıp verdiği dört büyük harekât ve kesintisiz tacizler karşısında büyük ölçüde sessiz kalan emperyalizmin kalelerinden ve bölgedeki aparatlarından İsrail’e destekler ya da itidal telkinleri yükseliyor. Oysa İsrail topları ve uçakları Gazze Şeridine yönelik bombardımanlarını herhangi bir gerekçeye ihtiyaç duymadan taş üstünde taş bırakmamacasına sık sık tekrarlarken, zaman zaman tank harekatlarıyla sivil halka zulmetmeye devam etti" dedi.

"SAVAŞ SUÇU İŞLEYEN İSRAİL DURDURULMALIDIR"

İsrail saldırılarının bugün de dur durak bilmeden devam ettiğini, Gazze'de su, elektrik ve temel tüketim maddelerinin olmadığını, gelen insani yardımlara İsrail tarafından izin verilmediği ve 2 milyon Filistin halkı ölüme terk edilirken dünya emperyalist ülkelerinin seyretmekle yetindiğini anlatan Seyhan, "Dün akşam Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ne İsrail’in düzenlediği saldırıda yüzlerce hasta, çocuk, sağlık personeli hayatını kaybetti. Savaş suçu işleyen İsrail artık durdurulmalı, savaşlarda dokunulmayan sağlık kuruluşları hedef alınmaya başlandı. Bugün her İsrail operasyonunda canı yanan, zulüm altındaki Filistin halkı yalnızdır. Yurttaşlık haklarına sahip olamayan, devletleri tanınmayan, yaşam alanları her gün biraz daha daralan bir şeride sıkışan Filistinliler’in halkların demokratik vicdanından başka desteği yoktur" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİNLİLER HAKLIDIR MÜCADELESİ DESTEKLENMELİDİR

İsrail siyonizmi karşısında tarafsızlık ya da arabuluculuk tutumu alınamayacağını söyleyen Seyhan, "Filistinliler haklıdır; bu mücadele desteklenmeli ve Filistinlilerin hak eşitliğini tanımayan hiçbir çözüm kabul edilmemelidir. Siyonist İsrail’in tutumu karşısında Filistin halkının yanındayız. Filistin ve İsrail halklarının eşit siyasal haklara sahip olması gerektiğini savunuyoruz. İsrail’in işgal altında tuttuğu toprakların kaderi iki halk tarafından ortaklaşa belirlenmelidir. Sonu gelmeyen saldırıların durdurulmasının yolu budur" diye konuştu.

İlgili haberler
Yoksulluğun ve savaşın yükü çocuk işçilerin omzund...

Hasat zamanında 6,5 milyon tarım işçisi yollara düşüyor. Çocuklar da çalışırken ya okulu bırakıyor y...

Filistinli kadınlar, kuşatmaya karşı dünya kadınla...

Gazze’deki kitlesel bir kadın koalisyonu, tüm dünyadaki kadınları İsrail’in Filistin kuşatmasını kal...

Femmes Egalité: Filistinli kadınların dayanışmamız...

Fransa’da Femmes Egalité adlı kadın örgütü, “Filistinli kadınların ve halkın dayanışmamıza ihtiyacı...