‘Cesaret edemeyecekleri günler gelene kadar devam edeceğiz’
Emek Partisinin ‘Çocuk İstismarının Affı Olamz’ kampanyası kapsamında Yenimahalle Belediyesinde kurulan standa ilgi yoğundu. Belediye işçisi bir kadın ‘İstismara karşı mücadele edeceğiz’ dedi.

Emek Partisi Yenimahalle İlçe Örgütü, Ankara İl Örgütü’nün “Çocuk İstismarının Affı Olmaz” diyerek başlattığı kampanya kapsamında Yenimahalle Belediyesinin yemekhanesine stand kurarak imza topladı. Bir işçi kadın, “Af yasasını önümüze getirmeye cesaret edemeyecekleri günler gelene kadar imzalamaya devam edeceğiz”dedi.

Standa gösterilen ilgi yoğun olurken “Toplum olarak oldukça hassasiyet gösterdiğimiz bir konuya tabii ki imza veririz” diyenler çoğunluğu oluşturdu. Belediyede çalışan bir işçi kadın, “Af yasasını önümüze getirmeye cesaret edemeyecekleri günler gelene kadar imzalamaya devam edeceğiz” diyerek çocuk istismarının meşrulaştırılmasının engellenmesindeki öneme vurgu yaptı. İmza atarken “Kampanyaya imza atsak ne olacak, onlar yine bildiğini okuyacak!” diyenler olsa da bizlere teşekkür ederek “Emeklerinize sağlık!” diyenler çoğunluktaydı.

İlgili haberler
Her taşın altından iktidarın kadın düşmanı politik...

EMEP Ankara İl Örgütünün sürdürdüğü ‘Çocuk istismarını aklatmayacağız’ kampanyasına Şentepe’de kadın...

İşçiler geçim, iktidar istismarı affetme peşinde

Kadın işçiler istismara evlilik affının getirilmesine tepkili: ‘Ne olursa olsun istismarda rıza aran...

Batıkent çocuk istismarını tartışıyor

Batıkent’te çocuk istismarı ve mücadele yolları tartışmasında kadınlar yasanın tekrar gündeme gelmem...