'Ceza alması için öldürülmem mi gerekiyordu?'
Ordu'nun Fatsa ilçesinde 15 yaşındaki lise öğrencisini istismara maruz bıraktığı gerekçesiyle gözaltına alınan çiçekçi, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde staj yapan lise öğrencisi S.T. (15), çalıştığı yerin siparişleri için gittiği çiçekçide istismara maruz bırakıldı. Olayı, öğrencinin rehberlik öğretmeni ortaya çıkardı. Gözaltına alınan A.T. (34), "delil yetersizliği" gerekçesiyle adli kontrolle serbest bırakıldı. Karara tepki gösteren çocuk, "Günlerdir dışarı çıkamıyorum. Ceza alması için bana tecavüz edilmesi ya da öldürülmem mi gerekiyordu" dedi.

DHA'nın haberine göre olay, 6 Ekim'de Sakarya Mahallesi'nde meydana geldi. Bir iş yerinde staj yapan lise öğrencisi S.T., çalıştığı yerin siparişleri için çiçekçiye gitti. S.T.'nin beyanına göre dükkan sahibi A.T., önce sözlü tacizde bulundu, ardından çocuğu fiziki tacize maruz bıraktı. Korkup dışarı çıkan S.T. yardım için bir arkadaşını aradı. Bu sırada A.T. olayın duyulmaması için S.T.'yi tehdit etti.

ÖĞRETMENİNE ANLATTI

Ertesi gün çocuğun davranışlarından şüphelenen rehberlik öğretmeni, ne olduğunu sordu. S.T. de yaşadıklarını anlattı. Öğretmen durumu aileye bildirdi. S.T.'nin ailesi de polise giderek şikayetçi oldu.

SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan A.T., ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. "Cinsel istismar" suçundan adliyeye sevk edilen A.T. hakimlikçe "delil yetersizliği" gerekçesiyle adli kontrolle serbest bırakıldı. Çiçekçiye giden S.T.'nin yakınları, karara tepki gösterdi.

Yaşadıklarının ardından günlerce dışarı çıkamadığını ifade eden S.T. "Eve gidince annem ağladığımı anlayınca, nedenini sorguladı. Söylemeye korktuğum için ağlamadığımı söyleyerek annemi geçiştirdim. O gece yemek yiyemedim ve uyuyamadım. Şu anda çok korkuyorum. Günlerdir dışarı çıkamıyorum. Ceza alması için bana tecavüz edilmesi ya da benim öldürülmem mi gerekiyordu? Erken önlem aldığım için suçlu ben mi oluyorum" dedi.

"NASIL DIŞARIDA GEZEBİLİR!"

Anne Z.T. de A.T.'nin tutuklanmasını isteyerek, "Nasıl dışarıda gezebilir, anlamıyorum. Çocuğuma tecavüz edip öldürmesi mi gerekiyordu, devletin böyle olunca mı tutuklaması gerekiyordu? Ne yapmaya çalıştıklarını çözemedim. Bu başka bir çocuğun başına gelebilirdi. O şahsı tanımıyorum, husumetim de yok. Başka birilerinin canının yanmaması için bu kişinin tutuklanmasını istiyorum. Kendisine iftira attığımızı söylemiş. Bizim onunla ne alıp veremediğimiz var da iftira atalım! Tanımadığım birisi" dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Savcı "cinsel istismar" ve "şantaj" davasında "küç...

Konya'da savcı "nitelikli cinsel istismar" ve "şantaj" davasında verdiği mütaalada "küçüğün rızası"...

3 yılda 3 bin mülteci çocuk cinsel istismara uğrad...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi son 3 yılda 3 bin mülteci çocuğun cinsel istismara u...

Çocuk istismarına öfkemiz net, peki ya çözümümüz?

25 yıl önce Boyabat’ta arkadaşımın ‘aleme ibret olsun, başka çocukların başına aynısı gelmesin’ diye...