Cezasızlığın geldiği nokta: Çevremde çok kız kaçırıldı, kimse tutuklanmadı
Diyarbakır’da kaçırdığı çocuğa dini nikah kıyarak istismar eden 29 yaşındaki M. T. kan donduran bir itirafta bulundu. Çevresinde çok kız kaçırma olayı olduğunu söyleyen M. T ‘Kimse tutuklanmadı’ dedi.

Diyarbakır’da 2015 yılında nüfus kaydına göre 11, kemik testine göre ise 15 yaşında olan S. E. 29 yaşındaki M. T. tarafından kaçırılmış, dini nikah kıyılarak 3 buçuk ay cinsel istismara uğramıştı. M. T’nin mahkemede S. E’nin rızası ile kaçıp cinsel ilişkiye girdiklerini beyan etti. M. T’nin “Çevremde çok kız kaçırma olayı oldu, kimse tutuklanmadı. Bunun için böyle bir şey yaptım” demesi ise kaçırma, tecavüz, istismar olaylarında devletin harekete geçmediğini ve sonucun cezasızlık olduğunu gözler önüne serdi. Mahkeme gerekçeli kararında ‘15 yaşını bitirmemiş mağdurun rızasının hukuken geçerli olamayacağını’ vurgulayarak M. T’yi 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.
Nüfus kaydında 2004 doğumlu görünen, ancak alınan kemik yaşı raporuna göre suç tarihinde 15 yaşında olan S. E, 2015 yılı ekim ayında babasının tuhafiye mağazasının karşısındaki işyerinde gıda maddesi satan esnaf M. T. tarafından kaçırıldı. M. T. evine götürdüğü S. E’yi istismar etti. Ailesi şikayetçi oldu ve kaçırılan S. E. yaklaşık 3 buçuk ay sonra evine döndü. Hazırlanan iddianamede M. T’nin, S. E’yi Hazro ilçesine götürdüğü, dini nikah kıydığı ve 3 buçuk ay süreyle birçok kez istismar ettiği ortaya koyuldu. 21 Ocak 2016 yılında yakalanan ve tutuklanan M. T. ifadesinde her şeyin ‘rıza’ ile yaşandığını ifade etti.

KAÇIRILMADAN 2 GÜN ÖNCE OYUNCAK BEBEK İSTEMİŞ
Kızının bulunması için adli mercilere başvuran S. E’nin annesi K. E, kızının kaçırılmadan 2 gün önce babasından oyuncak bebek istediğini söyledi. Anne K. E. ve baba O. E. davanın kapanmasını istedikleri için şikayetçi olmadı. Mağdur S. E. ise ifade verirken sık sık ağlayarak sanıktan şikayetçi olduğunu, zorla kaçırıldığını belirtti.

SAVCI: ÇOCUĞUN RIZASI SUÇ OLUŞUMUNU ENGELLEMEZ
Mağdurun 15 yaşını bitirmediğini belirten savcı ise çocuğun rızasının suçun oluşumunu engellemediğini vurguladı. Mağdurun anne ve babasının şikayetten vazgeçtiği kaydedilen iddianamede, doktor raporunda cinsel istismarın tespit edildiği ifade edildi. Şüphelinin, küçük mağduru kaçırarak, birden fazla kez cinsel istismarda bulunduğunu belirten savcı, M.T’nin ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘Cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme M. T’ye 15 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

İSTİSMARI EVLİLİKLE ÖRT BAS ETME ÖNERİLERİ
Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi için Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu yani Boşanmaların Önlenmesi Komisyonu 2016 mayıs ayında Meclise sunduğu 476 sayfalık raporunda birçok yeni düzenleme önermişti. Bu önerilerden biri de ‘İstismarcının tecavüz ettiği çocukla 5 yıl boyunca ‘sorunsuz’ ve ‘başarılı’ bir evlilik sürdürmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanması’ydı. Yine 2016 kasım ayında AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve bazı milletvekilleri tarafından Meclise verilen bir önerge çocuğu istismar eden failin çocuk ile evlenmesi durumunda CMK’deki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılması, hüküm verilmişse cezanın infazının ertelenmesi istenmişti.

İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

Çocuğun yaşadığı istismar ‘otobiyografi’ yazınca o...

12 yaşındaki çocuk 4 yıldır maruz kaldığı cinsel istismarı öğretmeninin ‘otobiyografinizi yazın’ dem...

Çocuk istismarı dosyalarından mağdur ve sanık ifad...

2009-2016 yılları arasında görülmüş ve kapanmış 800 cinsel istismar davasının tutanaklarında mağdurl...

6 çocuğa cinsel istismarda bulunan Adil Şahintürk’...

6 öğrencisine cinsel istismarda bulunan Adil Şahintürk’ün yargılandığı dava da karar verildi. 4 yıld...

Ömer D. öz kızına istismardan tutuklandı

Öz kızına istismarda bulunduğu için karısı Ayşegül D’nin şikayet ettiği Ömer D. Ayşegül’ü silahla ya...

Şiddetin boyutu: Kocası elektrikle işkence yaptı,...

Dini nikahlı eşinden akılalmaz işkenceler gören Gülfidan Sepil, defalarca karakola gitti. Ama ancak...