CHP Milletvekili Yılmazkaya: 'Ücretsiz okul yemeği verilmesi bir zorunluluk'
Her çocuğa okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi talebi Meclis'te de gündemden düşmüyor! CHP'li Bayram Yılmazkaya, Meclis Genel Kurulunda bu talebin bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

TBMM Genel Kurulunda okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz ve sağlıklı beslenme verilmesi gerektiğini ve çocuk yoksulluğunun boyutlarını CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya gündeme getirdi. “Yüzbinlerce çocuk okullara aç gidiyor” diyen Yılmazkaya, hükümete seslenerek “Çocukların kursağından değil, tefecilere ödediğiniz faizden kısın” dedi.

v

Fotoğraf: @vekilyilmazkaya Twitter hesabından

“Türkiye’de yüzbinlerce çocuğun okula aç gittiği konunun uzmanları tarafından gündeme getirilmesine rağmen, hükümetin bu konuda gerekli adımları atmaması gelecek nesiller için tam bir vahamettir” ifadelerini kullanan Yılmazkaya, “Evden okula aç giden çocuklar; öğrenme güçlüğü, dikkat dağınıklığı, baş ağrısı, bayılma gibi sıkıntılar yaşıyor. Tefecilere, yandaş müteahhitlere günde 3 öğün bu milletin vergileri aktarılırken okullarda, çocuklarımıza bir öğün dahi çok görülmektedir” diye konuştu.

Yılmazkaya, okullarda ücretsiz bir öğün yemek uygulamasının artık bir zorunluluk haline geldiğine dikkat çekerken “Dünyadaki okul yemeği gibi programların Türkiye'de uygulanması gerektiğini ve bunun, geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığı açısından kamunun asli görevi olduğunu her defasında dile getiriyor, hükûmeti de gerekli adımları atması konusunda uyarıyoruz” dedi.

Ekmek ve Gül'ün Okullarda #1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek verilsin kampanyası bilgi dosyası için TIKLAYIN

Manşet fotoğraf: Freepik

İlgili haberler
1 öğün ücretsiz yemek kampanyası kadınları buluştu...

Ekmek ve Gül okurları ve Tüm Öğrenci Velileri Derneği ortak bir etkinlik düzenlendi İzmir’de. Konu s...

Çocukların beslenme sorunu için çocuk örgütlerinde...

Uluslararası Çocuk Hakları Elçileri Derneği ve Uluslararası Çocuk Hakları Elçileri Derneği, artan yo...

Bayat ekmeğe, elde çamaşır yıkamaya mahkumiyet

Çocuğun önüne bayat ekmek ıslatıp koyan, evde ne varsa satıp çamaşırı bile elde yıkayan, derdine çar...