CHP’den 81 ilde ortak açıklama: İstanbul Sözleşmesi kalacak! Siz gideceksiniz!"
CHP Kadın Kolları 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı: ‘İstanbul Sözleşmesi, kırmızı çizgimizdir. Bu çizgiyi aşanlara oturdukları koltukları dar edeceğiz.’

CHP Kadın Kolları, tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin 81 ilde eşzamanlı açıklama yaptı. Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesi’nin kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, “Her gün bir kadının öldürüldüğü, tacize, tecavüze uğradığı ülkemizde sözleşmeyi uygulamak yerine kaldırmak isteyenlere oturdukları koltukları dar edeceğiz” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka İstanbul Sözleşmesi ile ilgili 81 ildeki CHP kadın örgütleriyle eşzamanlı olarak CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı yaptı.

Açıklamada konuşan Nazlıaka, “İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir. Bu çizgiyi aşanlara, sözleşmeyi uygulamak yerine kaldırmak isteyenlere oturdukları koltukları dar edeceğiz” dedi.

‘SÖZLEŞME KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’

“Ülkemizde, kadınların hakları ne yazık ki uzun yıllardır yalnızca kağıt üzerinde var” diyen Nazlıaka şöyle devam etti:

“Biz kadınlar elde ettiğimiz haklarımızı bugün hayatın her alanında yaşamak istiyoruz. Erkek egemen iktidar ise hukuken kazanılmış haklarımızı gasp ettiği yetmiyormuş gibi, şimdi de bu hakları tamamen ortadan kaldırmak istiyor. İstanbul Sözleşmesi, rengi, dili, dini, kılık kıyafeti, dünya görüşü ne olursa olsun tüm kadınların şiddet görmemesi için var. Kadınların erkeklerle aynı haklara sahip olabilmesi için var. İstanbul Sözleşmesi’nin öngördüğü haklar, en temel insan haklarıdır ve insan hakları asla tartışmaya açılamaz. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, ülkemizde tüm kadınlar haklarını tek tek öğrenip savunana kadar sokak sokak gezeceğiz, anlatacağız, dertleşeceğiz. Haklarımızdan asla geri adım atmayacağız. Kadınların ölmeyeceği, öldürülmeyeceği; hayatın her alanında daha fazla yer alacağı bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.

Bugün neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü, tacize, tecavüze ya da farklı şiddet türlerine maruz kaldığı ülkemizde İstanbul Sözleşmesi, bizim kırmızı çizgimizdir. Bu çizgiyi aşanlara, Sözleşme’yi uygulamak yerine kaldırmak isteyenlere oturdukları koltukları dar edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi kalacak! Siz gideceksiniz!"


İlgili haberler
Edremit’te kadınlar İstanbul Sözleşmesinin iptalin...

Edremitli kadınlar İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmek istenmesine karşı mücadeleye devam ediyor.

‘İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz’ demek için...

Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz; İstanbul Sözleşmesini Uygula Kampanya Grubundan çağrı: İstanbulSözleşme...

26 kurumdan ortak açıklama: İstanbul Sözleşmesi ya...

26 kurum ve girişim, yayımladıkları ortak açıklamayla İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istedi.