CHP’li ilçe başkanı cinsel saldırı suçlaması sonrası istifa etti
Bir televizyon programında cinsel saldırı suçlamasıyla gündeme gelen CHP Kale İlçe Başkanı Süleyman Karabulut, görevinden istifa etti.

Bir TV programında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kale İlçe Başkanı Süleyman Karabulut’un bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi. Program sonrası Karabulut, görevinden istifa ederken, konuyla ilgili açıklama yayımlayan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Karabulut’un parti üyeliğinin de düşürüldüğünü ifade etti.

Kiraz, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Bir TV kanalında Kale ilçe başkanımız ile ilgili iddialar yer almıştır. İddialar üzerine olay aydınlatılıncaya kadar ilgili kişinin üyeliği dahil tüm hak ve edinimleri askıya alınmıştır. Hemen belirtelim ki, bu iddia ilk kez televizyon yayınında dile getirilmiş olup konu hakkında bir soruşturma ya da dava olduğuna dair bilgimiz bulunmamaktadır. İlgili programda da bu yönde bir bilgiye yer verilmemiştir. Ancak iddiaların niteliği dikkate alındığında, konunun mutlaka yargı organları tarafından soruşturulması gerektiği açık olup, adaletin de bu şekilde tecelli edeceğine kuşku bulunmamaktadır. Parti olarak bu konudaki tavrımız nettir. Yargı mercilerince konu hakkında verilecek karar üzerine partimizce de nihai değerlendirme yapılarak gereken tüm adımlar atılacaktır.”

Süleyman Karabulut ise iftiraya uğradığını iddia etti.

Haber-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Cinsel saldırı ve delil karartma ile suçlanan H.B....

Prof. Dr. H.B. ve yardımcısı S.D.’nin veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunmaktan yargılandığı da...

17 yaşındaki Sezen Ünlü’nün cinsel saldırıya maruz...

İzmir’de Anıl Yolum tarafından öldürülen 17 yaşındaki Sezen Ünlü'nün babası Serdar Ünlü, kızının, ci...

Cinsel saldırı faili Musa Orhan’ın tutuklanma tale...

İntihara sürüklenen İpek Er’e tecavüz eden Uzman Çavuş Musa Orhan’ın yargılandığı dava 1 Haziran’a e...