Cinsel saldırı davası 9 yıldır sonuçlanmıyor
Gebze’de cinsel saldırıya uğrayan S.D’nin hukuk mücadelesi 9 yıldır sürüyor. Dava yine ertelendi. Avukat Perihan Meşeli 9 yıldır süren davanın uzamasının cezasızlık anlamına geldiğini vurguluyor.

2009 yılında, Gebze’de tanınan bir iş adamı olan A.A’nın cinsel saldırıya uğrayan S.D’nin şikayeti üzerine açılan dava yine ertelendi.
2009 yılında başlayan ve 2013 yılında cezayla sonuçlanan dava, Yargıtay tarafından “Kadının, kimi davranışlarının ‘hayatın akışı’na uygun bulunmaması” iddiasıyla yerel mahkemeye yeniden gönderilmişti. S.D. 9 yıldır tek başına hukuk mücadelesi veriyor. Yargıtay’dan dönen davanın üçüncü duruşması Gebze Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanık A.A. duruşmaya katılmadı, S.D. ise kendisine destek için gelen bir çok kadınla birlikte duruşmaya katıldı.
Bir önceki duruşmaya katılan avukatların beyanlarıyla S.D’nin, olaydan yıllar sonra evlendiği eşi, tanık olarak dinlendi. Tanık beyanlarının ardından mahkeme heyeti, S.D’nin, yaşadığı olayda ruh ve beden sağlığı ile ilgili bir bozulma olup olmadığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu’ndan belgeler talep ederek duruşmayı 12 Ekim tarihine erteledi.

UZUN YARGILAMA CEZASIZLIK ANLAMINA GELİYOR
Duruşma sonrası Ekmek ve Gül’e konuşan S.D’nin avukatı Perihan Meşeli şu değerlendirmelerde bulundu: “Sanık 9 yıldır hiç tutuklanmadı ve bir de cinsel saldırıya teşebbüs suçu işledi. Bu suçtan da hüküm giydi ve 3 yıl 4 ay ceza aldı. Tabi ki çok uzun yargılama süreci cezasızlık durumunu ortaya çıkardı. Delillerin tamamı yargılama boyunca toplanmamış ve sanık tutuklanmadığı için de delilleri karartma imkanı bulunuyor. Ayrıca uzun süre tutuklanmaması adalet duygusunu oluşturmuyor. Ama dosyda bir tecavüz dosyasında bulunabilecek bütün deliller var. Buna rağmen davanın bu kadar uzaması çok cinsiyetçi bir yaklaşım.”

NE OLMUŞTU?
2009 yılında yaşanan tecavüz olayının ardından 13 yıl ceza alan ama 1 gün bile cezaevinde yatmayan A.A, 2013 yılında yargılama sürerken milletvekillerinin de katıldığı görkemli bir düğün yaparak evlendi.
S.D. ise gazetelere verdiği röportajda “Bana tecavüz eden kişi hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Benim dünyam karardı, hayatım paramparça oldu. Bu şahıs 13 yıl hapis cezası aldı. Ancak ne hikmettir ki tecavüzden hapis cezası alan bir kişi yıllardır dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Benim hayatımı karartan kişi ise milletvekillerinin katıldığı bir düğün ile evlenerek yuvasını kurdu. 5 aydır Yargıtay’ın bu cezayı onaylamasını bekliyorum. Davadan vazgeçmem için bir çok telefon aldım, tehdit edildim. Davadan asla vazgeçmeyeceğim” demişti.
Olayın üstünden geçen süre boyunca hiç tutuklanmayan A.A, ilerleyen yıllarda başka bir kadına yönelik cinsel saldırıya teşebbüs suçu işledi. Bu suçtan da 3 yıl 4 ay hüküm giydi ve cezası kesinleşti.

İlgili haberler
Sanıktan bildik savunma: 'Tecavüz yok, ilişki var'

Kızı tecavüze uğrayan Nurten'in dayanışma çağrısını yayımlamıştık daha önce sitemizde. Tecavüz davas...

Tecavüz davasında 'olağanüstü' adaletsizlik

Gebze'de yeniden görülen tecavüz davasında sanık avukatından kadını suçlayan korkunç bir savunma gel...

Tecavüzcüye ‘imitasyon’ indirimi

Kadına yönelik suçlarda skandal ceza indirimlerine bir yenisi eklendi. Ankara’da bir öğretmene tecav...