Cinsel saldırı davasında sanık avukatından müştekilere para teklifi!
Antalya'da görülen cinsel saldırı davasında sanıklar suçlamayı reddederken; sanık avukatının tanık aracılığıyla müşteki tarafa para teklif ettiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl tatil için Antalya’ya gelen ve tatilde Çağrı U. İle Bora T.’nin cinsel saldırısına maruz kalan M.U.’nun davası görüldü. Sosyal medyadan “Beni yalnız bırakmayın” diyerek çağrı yapan M.U.’nun Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasına Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi gönüllüleri ile Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsel Eşitliği Kurulu’na üye çok sayıda avukat ile sanıklar Çağrı U. Bora. T. ve yakınları katıldı.

Davaya müdahil olmak isteyen avukatları yetki belgelerine karşın mahkemeye almak istemeyen mahkeme başkanı 5 dakika aradan sonra avukatları mahkemeye alarak davaya devam etti.

‘SESİNİZİ ÇIKARIRSANIZ ÖLDÜRÜRÜZ’ DEDİLER

Hürriyet'ten Pelin Gel'in habrine göre duruşmada tanık olarak dinlenen G.U., tatil için arkadaşı M.U. ile Antalya’ya geldiklerini kaldıkları oteli beğenmediklerinden internette buldukları bir oteli arayarak boş oda olduğunu öğrendikten sonra istedikleri konum ile oteli bulduklarını anlattı. Oteli Bora T.’nin kendilerine gezdirdiğini bu otelde de internetteki fotoğrafların gerçeği yansıtmadığını bu nedenle de otelde kalmak istemediklerini ve ayrıldıklarını anlatan G.U. daha sonra Bora T. ile yemekte buluştuklarını Bora T.’nin yemeğe yanında Çağrı U. ve bir Alman arkadaşıyla birlikte geldiğini söyledi. Ardından karaoke yapmak için Bora T.’nin oteline gittiklerini, ama gittiklerinde ses sisteminin kurulu olmaması nedeniyle korktukları için çıkmak istediklerini anlatan G.U. ifadesine şöyle devam etti: “Arkadaşım M.U. tuvalete gitmek istedi. Lobideki tuvalet bozuk olduğu için odaya yönlendirildi. Çağrı U. Bora T. ve biz birlikte odaya çıktık. Bora T’nin ısrarıyla biz onunla aşağıya indik. M.’yi aşağıda bekliyordum. Bora T. birden saatim yok, yukarıda olmalı diyerek kalktı. Bende aradan 10 dakika geçti M’yi merak ederek aradım ve bir çığlık duydum koşarak gittim. Lobi görevlisi yukarıya çıkmama izin vermedi. Aşağıya M. yırtılmış elbisesi ve üzerinde kan lekeleriyle indi. Sanıklar M.U.’yu sıkıştırarak “Bora’nın babasının Antalya’nın tanınmış insanlarından olduğunu sesimizi çıkarırsak bizi öldüreceklerini söylediler. Biz de oradan hemen ayrılarak karakola gittik ve şikayetçi olduk” diye anlattı. Ankara’da sanık avukatının kendileriyle görüşerek davadan vazgeçmeleri halinde M.’nin bankaya olan 47 bin lira borcunu yatıracaklarını, Bora’nın babasının çok zengin olduğunu Antalya’da otelleri olduğunu, bizi yaşatmayacaklarını söylediler. Biz de asla böyle bir şeyin olmayacağını söyledik” dedi

Antalya’ya tatil yapmak için geldiğini belirten sanık Çağrı U. ise otel sahibi Bora T. ile tatilde tanıştıkları M.U. ve arkadaşı G.U. ile kendi istekleriyle beraber olduklarını iddia ettiler.

OTELİN KAMERA KAYITLARI KAYIP

Mahkeme başkanı sanığa “Bu kadar kendinden eminsin. O zaman o saatler arasındaki otel kamera kayıtları neden yok” sorusunu yöneltince, “Bilmiyorum benim haberim yok” açıklamasında bulundu. Sanık avukatı Bekir Sami Öztürk de, tanık G.U. ve Meryem U.’nun kendilerinden 500 bin dolar, M.U.’nun dayısının ise 400 bin lira para talep ettiğini iddia etti. Mahkeme heyeti, davayı 26 Mart tarihine erteledi. Davanın ardından konuşan kadın dernekleri üyeleri, davanın takipçisi olacaklarını ve Meryem için adalet istediklerini belirttiler.

İlgili haberler
Tecavüze maruz kalan Meryem dayanışma bekliyor

Tecavüze maruz kalan Meryem’den dayanışma çağrısı: Beni yargılamayacak benim yanımda olacak insanlar...

Polis olduğunu söyleyerek genç kadını kaçırıp şidd...

Antalya’da kendisini polis olarak tanıtan Mehmet G. isimli erkek, Lale U.’yu kaçırdı, kadını bindird...

Ayşe Akyüz’e tecavüzün cezası 10 yıl hapis oldu

Artuklu’da 24 Eylül 2016’da Ayşe Akyüz’e tecavüz ettikten sonra öldüren İlyas Akdoğan’a, ‘Kasten öld...