Cinsel saldırı suçundan tutuksuz yargılanan H.B. 9 yıl hapis cezası aldı
Özel bir veteriner kliniğinde çalışan veteriner hekim Ç.B.’ye cinsel saldırı suçundan yargılanan Prof. Dr. H.B. 9 yıl hapis cezası alırken Veteriner S.D. ile Jinekolog H.B. beraat etti.

Yanında çalışan veteriner hekim Ç.B’ye “cinsel saldırı” suçundan yargılanan sanık H.B. ve delilleri yok etmekle yargılanan S.D. ile H.Ş.’nin yargılandığı davanın 11. duruşması, Ankara Adliyesi 31. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan H.B.’ye basit cinsel saldırıdan 9 yıl hapis cezası verirken diğer iki sanık S.D. ve H.Ş.’nin beraatine karar verdi.

Ç.B.’nin avukatı Aslıhan Koçak Arıhan, hakkında beraat istenen sanıklar açısından Adli Tıp Raporuna yeterince değinilmediğine dikkat çekti ve Ç.B.’nin neden jinekoloğa götürüldüğü konusunun irdelenmediğini söyledi.

Sanıkların savunmalarının alındığı duruşmada sanıkların konuşması sırasında Ç.B. duruşma salonundan ayrıldı.

Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Jinekolog H.Ş. savunmasına şöyle devam etti: “H.B. ve S.D.’yi hiçbir şekilde tanımam. Ben jinekoloji muayenesinin ilk kısmı olan gözle kontrol aşamasını yaptım ve muayene sona erdi. İddia edildiği gibi başka bir işlem söz konusu değildir. Suçlamaları kabul etmiyorum beraatimi talep ediyorum.”

HASTANENİN SORUMLUSU OLDUĞUM İÇİN KALDIM

Savunmasına devam eden Veteriner hekim S.D. ise şunları söyledi: “H.B. ‘Sarhoş olduk gel’ dediği için gittim. Ortada kusmuklar vardı, onları temizledim. Bunun dışında herhangi bir şey yapmadım. Ben o hastanenin sorumlusu olduğum için gece sabaha kadar kaldım ve Ç.B’ye yardımcı oldum. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Bu olaylar medyaya yansıdığı için sekiz ailenin ekmek kazandığı hastaneyi kapatmak zorunda kaldım. Başka yerde iş de bulamıyorum annemin verdiği harçlıklarla yaşıyorum.”

H.B.,Ç.B.’NİN DEVLETİ SUÇLADIĞINI İDDİA ETTİ

Cinsel saldırı suçundan yarılanan Prof. Dr. H.B. ise şu sözlerle kendini savundu: “Ç.B çalışmadı, hastalarını başka personellerin üzerine yıktı. Bunlar hep sorun oldu. O gün benimle konuşmak istedi, kabul ettim. Mutfağa çıktım, içki masası hazırladı. Masaya mum koydu. Neden, diye sorduğumda, gözlerim rahatsız oluyor dedi. Konuşmaya başladık içmeye devam ettim. Hızlı içiyor diye uyardım. Midem bulanıyor, dedi. Kusmaya başladı ona yardım ettim. Alkol beni de çarptı. Ç.B., benim koluma tutunarak yardım aldı. Sonra S.D.’yi çağırdım. Nöbeti devralmasını istedim. Ben toparladım evime gittim. Sabah S.D. aradı. Ç.B. sarhoş olduğunu ve ne yaşandığını hatırlamadığını söylemiş. Jinekoloğa gitmek istedi. Ben sabah geldim hasta sahiplerinden bir jinekolog bulduk. Sonra Ç.B. bana teşekkür etti. Ertesi gün bir öğrendim ki polise şikayet etmiş. Ben hayvan hastanesinin sahibi değilim, danışmanlık veriyorum. Ç.B. ileri gitti, devletin kurum ve kuruluşlarını suçladı. Benim hiçbir adli ve idari soruşturmam yoktur. Üniversitedeki görevimden bir günde emekli olmak zorunda kaldım. Asıl mağdur benim. Aklanacağıma inanıyorum beraatimi talep ediyorum.”

Sanık avukatları suç delillerinin somut olmadığını iddia ederek müvekkillerinin beraatini talep etti.

H.B.’YE 9 YIL HAPİS CEZASI, DİĞER SANIKLARA BERAAT

Mahkeme heyeti, “cinsel saldırı” suçundan yargılanan H.B.’ye 6 yıl hapis cezası vererek Ç.B’nin yanında çalışanı olduğu için cezayı 3 yıl daha artırdı. 9 yıl hapis cezası alan H.B.’nin tutuklanmasına, delilleri yok etmekten yargılanan H.Ş. ve S.D.’nin ise beraatine karar verildi.

Karar sonrası, “Erkek adalet değil gerçek adalet” “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları ile adliye koridorlarında yürüyen kadınlar polisler engeliyle karşılaştı. Polisler gazetecilerin görüntü almasını da engellemeye çalıştı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Veterinere cinsel saldırı davasında Prof. Dr. H.B....

Veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunan Prof. Dr. H.B. hakkında 15 yıla kadar hapis istenirken, d...

Veteriner hekime tecavüz davasında skandal| Sanık...

Veteriner Ç.B.’ye tecavüz eden ve tutuksuz yargılanan H.B. davasında sanık avukatları tarafından get...

Veteriner hekime cinsel saldırı davas| Ç.B.’nin if...

Prof. Dr. H.B. ve yardımcısı S.D.’nin veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunmaktan yargılandığı da...