Cinsel saldırı ve delil karartma ile suçlanan H.B. ve diğer sanıklar hâlâ serbest
Prof. Dr. H.B. ve yardımcısı S.D.’nin veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunmaktan yargılandığı davanın 4. duruşması görüldü. Ç.B. sanıklar dışarıdayken can güvenliğinin olmadığını ifade etti.

Prof. Dr. H.B. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde öğretim üyesi olduğu 2019 yılı nisan ayında, kendine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanmış ardından da savcılık tarafından re’sen tahliye edilmişti. Yürütülen soruşturma kapsamında B. ve yardımcısı veteriner hekim S.D. hakkında ‘cinsel istismar’, jinekolog Dr. H.Ş. hakkında ‘delilleri yok etme’ suçundan dava açılmıştı.

Ankara Kadın Platformu ve çok sayıda kişinin takip ettiği davaya Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi de İstanbul Sözleşmesi kapsamında müdahil olmak istedi.

Sanıklar, sanık müvekkilleri ve Ç.B.’nin ailesi ve avukatlarının hazır bulunmasıyla duruşma başladı. Ç.B.’nin avukatı Aslı Arıhan iki yıl boyunca delillerin yok edildiğine dikkat çekerek “Dosyaya sürekli raporlar geliyor. Bu raporlara gerek yok. Cinsel saldırıya uğrayan bir kadının jinekologda ne işi var” diye sordu.

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Ceren Kalay Eken ise Ankara Şehir Hastanesinde delil niteliğindeki sperm örneklerinin çöpe atıldığını hatırlatarak, “Savcılığa konu hakkında şikâyette bulunmuştuk. Ç.B.’nin verdiği numunelerin adli vaka yazılmadığı için atıldığı ortaya çıktı. Suçluların elini kolunu sallayarak gezmesini kabul etmiyoruz. Buradan çıkan mesaj ise üniversitelerde böyle olaylar yaşanabilir demek oluyor” diye konuştu ve sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Sanık avukatları ise tutuklamayı gerektirecek bir durumun olmadığını dile getirdi ve delillerin de karartılmadığını savundu. Süreç içinde yapılan ihmallerden de müvekkillerinin sorumlu olmadığını söyledi.

‘BU ADAMLAR DIŞARIDA OLDUĞU SÜRECE CAN GÜVENLİĞİM YOK’

Gözyaşları içinde söz alan Ç.B. şunları söyledi: “Yaşadığım süreç çok zor ve bu adamların dışarıda olması benim adalete olan güvenimi zedeliyor. 2 yıldır bu kişiler dışarıda. Tutuklanmalarını ve en ağır cezayı almalarını istiyorum. Ben en başından beri delillerin karartıldığını söylüyorum. Bana, ‘Sen ne ilksin ne de son olacaksın. Delilleri karartırız. Seni de öldürürüz’ dediler. Ben olay günü ölümden döndüm. Bu adamlar dışarıda olduğu sürece can güvenliğim yok.”

Görülen duruşmanın ardından mahkeme heyeti tutuklama ve Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezinin katılma talebini reddederek S.D.’nin adli kontrol kararının devamına karar verdi. Mahkeme Adli Tıp Kurumu raporunun gelmesini bekleyerek bir sonraki duruşmayı 7 Temmuz 2021 tarihine erteledi.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Prof H.B.’nin yargılandığı davanın tanığı: Dersler...

Ankara’da, veteriner hekim Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunan H.B.’nin yargılandığı davanın 4. duruşma...

Profesör hekim H.B. tecavüz suçuna tepki gösterdim...

Bu yazıyı yazmamdaki neden, hakkında birçok cinsel suç iddiası bulunan H. B. tarafından hakkımda Göl...

Tecavüz sanığı profesöre tutuksuz yargılama ödülü

‘Erkek adalet’ örneği duruşma: Profesörün tecavüzüne uğrayan kadına desteğe gelenler gözaltına alınd...