Çocuğu istismara maruz bırakılan anne: Yaptıklarının hesabını vermeleri lazım
Kızıltepe’de 17 yaşındaki yeğeni Z.Ç.’yi istismar eden Osman Ç. hakkında hazırlanan iddianamede sanığın cezalandırılması istendi.

Mardin Kızıltepe’de 17 yaşındaki yeğeni Z.Ç.’yi istismar eden Osman Ç. hakkında hazırlanan iddianamede, toplanan delillerde alınan numunelerin olayı doğruladığı belirtilerek cezalandırılması istendi. 

İsviçre’den 2 Temmuz'da misafir olarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine gelen Z.Ç. (17) amcası Osman Ç.’nin (28) cinsel istismarına maruz kalmıştı. İstismarın sürekli hale gelmesi üzerine Adana’da yaşayan ablasının yanına giden Z.Ç'nin burada yaptığı suç duyurusu üzerine Osman Ç. tutuklandı. Osman Ç.’nin hakkında Mardin Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında Osman Ç. hakkında birden fazla defa “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından hazırlanan iddianame Mardin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Akrabaları kendisine inanmadığını ve tehdit ettiğini söyleyen Z.Ç. "Başka kızların benim yaşadığımı yaşamasını istemiyorum. Adaletin sağlanmasını, böylesi insanların yaptıklarının bedelini ödemesini istiyorum. Benzer şeyleri yaşayan genç kızlara sesleniyorum, bu sizin suçunuz değil. Mücadele etmekten vazgeçmeyin. Bu mücadeleyi başka kızların benim yaşadıklarımı yaşamamaları için yürütüyorum." demişti. Okumak için TIKLAYIN. 

DNA UYUMLU ÇIKTI

İddianamede Z.Ç.’nin pedagog eşliğinde alınan ifadesine yer verildi. İstismar faili Osman Ç. ise hakkındaki iddiaları reddetti. İddianamede yer verilen olay yeri inceleme raporunda ise Z.Ç.’nin ifadelerinde saldırının yaşandığı yere ilişkin verdiği bilgilerin örtüştüğü belirtildi. Kriminal uzmanlık raporunda da toplanan delillerde alınan numunelerin Osman Ç.’nin DNA’sı ile uyumlu olduğu kaydedildi. Z.Ç.’nin beyanlarının kriminal uzmanlık raporuyla örtüştüğü ifade edildiği iddianamede, Osman Ç.’nin cezalandırılması istendi. Osman Ç.’nin yargılanacağı davanın ilk duruşması 13 Ocak 2021’de görülecek.

‘OLAYIN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR’

Savcılık, olayın üstünü örtmeye çalıştığı ve Z.Ç.’yi tehdit ettiği iddia edilen Osman Ç.’nin kardeşi ve diğer aile bireyleri hakkında işlem yapmazken, çocuğun annesi Fatma Ç., sorumluluğu olan aile bireylerin de yargılanmasını istedi. Saldırıda tek sorumlunun Osman Ç. olmadığını savunan Fatma Ç., “Gerek kadın hakları savunucuları gerek insan hakları savunucuları, hukukçular, siyasetçiler bu davanın peşini bırakmamalıdır. Biz tüm duyarlı kesimleri yanımızda görmek istiyoruz. Çocuğuma yaşattıklarının hesabını vermeleri gerekiyor” dedi.

Kaynak: MA


İlgili haberler
Amcasının istismarına maruz kalan P. S. dayanışma...

Çocukken istismara uğrayan, yıllar sonra şikayetçi olan S.P. can güvenliği olmadığı için ailesiyle b...

Amcasının istismarına maruz kalan çocuk: Tehdit ed...

Mardin’de amcası Osman Ç.’nin cinsel istismarına maruz kalan çocuk tehdit edildiğini söyleyerek adal...

Biz sesimizi çıkarmadıkça çocuklar istismara uğram...

Bugün lise öğrencisi olan D.E’yi istismar eden S.E. 3. duruşmada sabit ikametgah gerekçesiyle serbes...