Çocuk kanalında ölümü kutsayan yayın
HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, ölümü kutsayan ve çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilecek olan Sessiz Şehit kamu spotunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'na sordu.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, ‘‘Sessiz Şehit’’ isimli kamu spotunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sordu. Taşdemir, bir çocuk kanalında yayımlanması zorunlu olan ‘‘Sessiz Şehit’’ isimli kamu spotunun ölümü kutsadığı, çocukların anlam dünyasında yeri olmadığı ve gelişimini olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.

Yayın hakkında bir soruşturma yapılıp yapılmadığını soran Taşdemir, ilgili yayın hakkında “Ölüm ve düşmanlık kavramlarını kutsayan, çocukların aklını karıştıran ve açıkça çocuk istismarı suçunu” işlediğini söyledi.

Ölüm, şehitlik, düşman ve cennet gibi kavramların yer aldığı yayın ile ilgili Taşdemir,‘‘Ülkemizi karıştırmak isteyen, bölüp parçalamak isteyen iç ve dış düşmanlar… Cennete giren hiç kimse dünyaya geri dönmek istemez, şehitler dışında, şehitler cennette gördüğü ikramlar sebebiyle on defa yeryüzüne dönüp her seferinde şehit olmak ister’’ gibi ifadelerin yer aldığını dile getirdi.

RTÜK ÇOCUK HAKLARINI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUYOR MU?
Türkiye nüfusunun üçte birinin 18 yaş altı çocuklardan oluştuğunu söyleyen Taşdemir, RTÜK’ün hazırladığı başta çocuk kanallarında yayımlanması zorunlu olanlar olmak üzere tüm kamu spotlarının Türkiye’nin de imzacısı olduğu Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne uygun olması gerektiğine dikkat çekti. Taşdemir, “RTÜK tarafından hazırlanan kamu spotlarının hazırlanması esnasında çocuklar ve çocuk hakları göz önünde bulundurulmakta mıdır?’ diye sordu.

İlgili haberler
Okul öncesi dönemde din eğitimi

Erken yıllarda verilen dini eğitimle birlikte “günah” ve “cezalandırılma” kavramlarının kullanılması...

Gericileşen eğitim, kaybeden ‘gelecek’

Eğitim Sen İstanbul 3 No'lu Şube Örgütlenme Sekreteri Meral Gülşen, tepki gören yeni müfredata ilişk...

Okul öncesi çocuklara din eğitiminin seçimlerle ne...

AKP iktidara geldiği günden bu yana eğitim sistemini kendi ideolojik ihtiyaçları üzerinden dizayn ed...