Çocuklar, cinsel istismarına uğradığı dedeleriyle aynı evde yaşıyor!
70 yaşındaki N.K. eşine şiddet uyguladı, bıçakla saldırdı. Olay öğrenildiğinde N.K.’nın torunlarına da cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Tutuklandıktan sonra serbest kaldı! Şimdi aynı evdeler.

Diyarbakır'da, 2016 yılında eşine bıçakla saldırdığı için gözaltına alınan 70 yaşındaki N.K.'nın, kendi evinde yaşayan 2 torununa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.
Cinsel istismar iddiası üzerine tutuklanan N.K. hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Eşe karşı kasten yaralamaya teşebbüs' suçlarından 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Cinsel istismar suçlamasından beraat eden N.K., ‘Eşi kasten yaralamaya teşebbüs’ten 11 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. 8 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest kalan N.K., şimdi öldürmeye çalıştığı eşi ve cinsel istismarda bulunduğu torunlarıyla birlikte aynı evde yaşıyor!

İSTİSMAR SANIĞI EŞİNE DE SİSTEMATİK ŞİDDET UYGULUYORMUŞ 
Olay ortaya çıktıktan sonra polise verilen ifade de N.K.’nın eşi D.K.’ya sürekli şiddet uyguladığı, torunlarına da defalarca cinsel istismarda bulunduğu ancak D.K’nın ve torunların korktukları için şikayetçi olmadıkları ortaya çıktı. Çocukların cinsel istismara uğradığını söylemesinden sonra soruşturma başlatılırken şüpheli dede N.K. gözaltına alındı. Olayı araştıran polis, G.K. ve D.K.'nın anne ve babasının uzun yıllar önce boşandığını, çocukların da dedelerinin evinde yaşadığını öğrendi. kocasının şiddetine maruz kalan D.K ve torunların ifadelerinin alınmasının ardından şüpheli dede N.K. tutuklandı.

22.5 YIL HAPİS İSTEMİ
Soruşturmayı tamamlayan savcılık, şüpheli N.K. hakkında 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'eşe karşı kasten yaralamaya teşebbüs' suçlarından 6.5 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, şüphelinin torunlarına küçük yaşlardan beri cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü.

‘TORUNLARIM CAHİLDİR, UYDURMUŞLAR’
İddianamenin kabulünün ardından tutuklu sanık N.K.'nın yargılaması Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Torunlarının 2004 yılından bu yana kendi evinde kaldığını belirten N.K., "Torunlarım cahildir. Çocuk oldukları için uydurmuş olabilirler. Olay günü evde balkonda yatıyordum. Torunlarım kavga edince onlara kızdım ve birine tokat attım. Torunlarıma kötü davranmıyorum. Eşimle 3 yıldır konuşmuyoruz" dedi.

MAHKEME KADIN VE ÇOCUKLARIN KORKUSUNU RESMEN GÖRMEDİ!
İstismara maruz kalan çocuklardan D.K. duruşmadaki ifadesinde dedesinin kendisine cinsel istismarda bulunmadığını belirterek, şikayetçi olmadığını söyledi. Diğer çocuk G.K. da dedesinin sinirli bir insan olduğunu belirterek, şikayetçi olmadığını söyledi.
Sanığın eşi D.K. ise mahkeme heyetine yalvardığını ve bir şey söylemek istemediğini kaydederek, "Şikayetimi geri alıyorum. Mahkemenin vicdanına bırakıyorum. Cinsel istismar olayı ile ilgili ifade vermek istemiyorum. Bu işin hesabını öbür tarafa bıraktım" diye konuştu.

ÖLÜM VE İSTİSMAR TEHDİDİYLE AYNI EVDE YAŞIYORLAR!
8 ay tutuklu kaldıktan sonra yargılama sürecinde serbest bırakılan N.K., cinsel istismara uğradıklarını söyleyen torunları ve bıçakla saldırdığı eşi ile aynı evde yaşamaya başladı.
Son celsede kararını açıklayan mahkeme, sanık N.K.'nın 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan beraatına, 'Eşe karşı kasten yaralamaya teşebbüs' suçundan 11 ay 7 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

KARARDA KORKUNÇ GEREKÇE!
Mahkeme gerekçeli kararında, sanık ve eşinin 3-4 yıldır küs olduğunu ve ayrı odalarda yattığını belirterek, N.K.'nın torunlarına cinsel istismarda bulunduğuna dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğini kaydetti. Sanığın, suçlamaları ısrarlı ve tutarlı şekilde reddetmesini haklı bulan kararda, "Sanık ile 3- 4 yıldır küs olan ve ayrı yatan eşinin, kendileri için hayatı çekilmez kıldığını düşündüğü sanığa yönelik, çocukları yönlendirmek suretiyle cinsel istismar iddialarını gündeme getirmesi ihtimali beraat karan verilmesinde etkili olmuştur" denildi.

Kaynak: DHA



İlgili haberler
Tacizciye, taciz ettiği çocukla aynı apartmanda ‘e...

Adana’da apartman görevlisinin 15 yaşındaki kızını taciz eden yönetici önce tutuklandı, sonra ev hap...

Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan A.Y: Artık...

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar Apartman yöneticisinin t...

Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan çocuk anla...

“Birileri öğrendikçe her gün uyurken birden kaldırılıp birilerinin karşısına geçirilip teker teker a...