‘Çocuklar susmuyor, biz susmuyoruz’
Antalya’da çocuk istismarına karşı önleyici tedbirler alınması için imza toplayan kadınlar imzalarını Meclise gönderdi. Kadınlar Meclisi çocuk istismarına karşı sorumlu davranmaya çağırdı.

Antalya’da yaklaşık 2 aydır kent merkezinde stand açarak, kadınlarla buluşarak çocuk istismarına karşı önleyici tedbirler alınması için imza toplayan Emek Partili kadınlar sürdürdükleri kampanyayı noktaladı. PTT önünde basın açıklaması yaparak topladıkları imzaları Meclise gönderen kadınlar, çocuk istismarı konusunda Meclisi sorumlu davranmaya çağırdı.

Hükümetin hazırlayıp Meclise gönderdiği çocuk istismarı yasa tasarısını eleştiren kadınlar, 12 yaş ayrımı yapmanın çocukları daha da mağdur edeceğine, hadım ve yüksek cezaların cezasızlığa yol açacağına dikkat çekti. Kadınlar çocukları istismardan korumak için önleyici tedbirler içermeyen yasanın geri çekilmesini ve uzmanların, kadın örgütlerinin görüşleri alınarak yeni bir yasa hazırlanmasını istedi.

Kadınlar adına açıklama yapan Aynur Seyrek, “Meclise gönderdiğimiz imzalarımızın takipçisi olacağız” dedi. Antalya’da son yıllarda çocuk istismarı davalarının arttığına dikkat çeken Seyrek şöyle konuştu: “Bu durumdan endişeliyiz. İktidarın ‘Bir kereden bir şey olmaz’ zihniyeti bizde ve çocuklarda derin travmalar yarattı. Bu zihniyeti kabul etmiyoruz. Çocuklar susmuyor, biz susmuyoruz. Çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz.”


İlgili haberler
EMEP’ten kampanya: Çocuk istismarını aklatmayacağı...

‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ diyerek ülke genelinde kampanya başlatan EMEP, hükümetin hadım, i...

İl il ‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ Kampanyas...

Türkiye’nin bir çok ilinde çocuk istismarına karşı ‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ diyerek kampan...

5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önl...

Çocuklara cinsel istismar gündem olduğunda hissettiğimiz duyguların başında öfke ve çaresizlik geliy...