Çocukların beslenmesi için Meclis araştırma komisyonu açılsın
HDP'li Gülüstan Kılıç Koçyiğit, okullarda en az bir öğünün ücretsiz bir biçimde verilmesi gerektiğini belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Ekmek ve Gül'ün çağrısını yaptığı her okulda 1 öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek kampanyası milletvekilleri tarafından Meclis'e taşınmaya devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, okulların açılmasıyla beraber çocukların gıda ile desteklenmesi konusunda adım atılması gerektiğini bir kez daha belirterek konuyu Meclis'e taşıdı.

Meclis Başkanlığına araştırma önergesi veren Koçyiğit, kamu kaynaklarının okullardaki çocukların güvenilir gıdaya ulaşmaları bakımından kullanılması ve en az bir öğünün ücretsiz bir biçimde okullardaki öğrencilere sunulması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

Koçyiğit gerekçesinde şu ifadelere yer verdi;

"Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden en çok çocukların etkilendiğini belirtmekte, kamu kaynaklarının çocukların sağlık, beslenme, barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarına aktarılması gerektiğini ifade etmektedirler. Öğrenci Velileri Derneği (ÖVDER) ise, milyonlarca ailenin yoksulluk sınırında olduğunu belirterek Change.org adlı internet platformunda imza kampanyası başlatarak konuyu gündeme taşımışlardır. 21 Eylül itibariyle imza kampanyasına destek sunanların sayısı 41.676 olup kampanya devam etmektedir. Nitekim konuya dair açıklamalarda bulunan dernekler eğitim çağında birden fazla çocuğu olan ailelerin derin yoksulluk nedeniyle çocuklarını okula gönderemediklerini ve bu sayının arttığını belirtmişlerdir.

Çocukların okullarda aç oldukları ve güvenilir gıdaya ulaşamadıkları gerçeği herkes tarafından dile getirilirken bu konuda yapılacak en önemli çözüm derhal öğün şeklinde gıda desteği ile öğrencilerin gelişimlerine ve sağlıklı yaşamalarına katkı sunmak olacaktır. Bilhassa konuyla ilgili birçok öneri sunuluyorken, bunların bir araya gelinerek tartışılması velilerin bu konuda yaşadığı yoksunluk haline sundukları çözümlerin dinlendiği bir zeminin meclis çatısı altında kurulması elzemdir. Tüm bu sebeplerle eğitim hakkı kapsamında gıda desteği sunulması için meclis araştırma komisyonu kurulmasını arz ve talep ederim."

Fotoğraf: HDP

İlgili haberler
ÖVDER İzmir Şubesi, BORKAD, BEKEV ortak açıklama y...

Her okula 1 öğün sağlıklı ücretsiz yemek talebiyle ortak imza kampanyası başlatan ÖVDER İzmir Şubesi...

Sağlık Bakanlığı beslenme önerisi yaptı: Öneri güz...

Sağlık Bakanlığının gelişim çağındaki çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi için önerdiği menü ol...

Beslenme çantasında ıslatılmış bayat simit var

Artan yoksulluk gelişim çağındaki çocukları vuruyor. Fırınların ücretsiz verdiği bayat, taşlaşmış si...