Çocuklarını istismar eden M.A.K. 35 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldı
Takipsizlik verilen çocuk istismarı soruşturmasında kadınların ısrarı sonucu dava açıldı, istismar zanlısı baba 35 yıl ceza aldı.

Adana’da çocuklarına istismarda bulunduğu için yaptığı şikayete savcı tarafından “Boşanma aşamasındasınız, aranızda husumet var” denilerek takipsizlik verilen olayda anne B.K.’nin, Adana Kadın Plaformu ve Ekmek ve Gül’ün ısrarlı takibi sonucu baba ceza aldı.  

Adana’da 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğuna istismarda bulunan baba hakkında açılan davada mahkeme kararını verdi. Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi M.A.K. hakkında “çocuğun cinsel istismarı, çocuğun görebileceği yerlerde müstehcenlik, müstehcen içerik üretmekte çocuğun kullanılması” suçlarından toplam 35 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

M.A.K., “çocuğun cinsel istismarı” suçundan her çocuk için 15’er yıldan 30 yıl, “Müstehcen içerik üretmekte çocukların kullanılması” suçundan 5 yıl ve “çocuğun görebileceği yerlerde müstehcenlik” suçundan 7 ay 15 gün ceza aldı.

KADINLARIN TAKİBİ ETKİLİ OLDU

Çocukların annesinin 6 yıldır evli olduğu ve sürekli şiddet gördüğü M.A.K.’ye açtığı boşanma davası ile ilgili Aile Mahkemesi çocukların velayetinin kime verileceği hususunda sosyal inceleme raporu düzenlenmesini istemişti. Sosyal hizmet uzmanının yaptığı görüşmede balarının çocuklara uygunsuz filmler izlettirilerek istismar ettiği anlaşılmıştı. Annenin şikayetiyle birlikte savcının isteği üzerine ÇİM’de ifadesi alınan çocuklar babalarının kendilerine nitelikli cinsel istismarda bulunduğunu, yaptıklarını anlatırlarsa onları pencereden atacağını söylediğini, başka bir zamanda kendilerini ormana götürerek “Yaramazlık yaparsanız sizi burada bırakırım, kötü hayvanlar yer” diye korkutup tehdit ettiğini anlattılar.

DAVA NASIL BAŞLADI

Ancak M.A.K.’ye dava açılması ve davanın titiz bir şekilde sürdürülmesi kolay olmadı. Önce savcı çocukların istismara uğradığının sosyal inceleme raporu ile ortaya çıkmasına, çocukların yaşadıklarını açıkça ve yaşlarına uygun bir şekilde anlatmalarına ve uzmanların çocukların bu anlatılanları uydurmalarının mümkün olmadığını söylemelerine rağmen tarafların devam eden boşanma davasını husumet sayarak kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Bunun üzerine anne davada ısrar ederek çocuk hakları konusunda çalışan kurumlara, kadın derneklerine ulaştı, sosyal medyadan sesini duyurmaya çalıştı. Takipsizlik kararına yaptığı itiraz kabul edilerek Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Bu süreçte B.K. Adana Kadın Platformu ve Ekmek ve Gül ile tanıştı, sesini Ekmek ve Gül ile duyurdu. Bu noktadan sonra adalet mücadelesine yeni kadınların sesini ekledi. Sulh Ceza Mahkemesinin kararı üzerine açılan davada iddianameyi hazırlayan savcı takipsizlik veren savcı ile aynı savcıydı. İddianame eksikliklere başladı. Böylece sanık uzun bir süre tutuksuz yargılandı. Kadınlar bunu gündeme taşıdı. Mahkeme ikinci duruşmadan itibaren olayın nasıl gerçekleştiğine, ne zaman olduğuna, suçun unsurlarına yer vermeyen iddianamenin değiştirilmesini istedi. Ancak bu talepler yine aynı savcıya takıldı. Müşteki avukatlarının talebiyle dosya başka bir savcıya gönderildi ve eksikliklerin giderildiği ikinci iddianamenin hazırlanmasının ardından görülen duruşmada M.A.K., tutuklandı.


İlgili haberler
Adana’da iki çocuğunu istismar eden M.A.K. tutukla...

Adana’da 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğuna istismarda bulunan baba hakkında açılan davada mahkeme ist...

Kadın dayanışması ile takipsizlikten tutuklamaya g...

İki çocuğunu istismar eden baba yargı tarafından defalarca ‘aklandı’ ancak kadın dayanışması erkeği...

İstismar davası dosyasını sosyal medyadan paylaşan...

Adana’da çocuklarına istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan M.A.K. ulaştığı dava dos...