Çorum Dernekleri Federasyonundan 8 Mart Etkinliği: Kadınlar eşitlik, özgürlük ve barış istedi
Çorum Dernekleri Federasyonunun, 8 Mart dolayısıyla yaptığı etkinlikte birlikte mücadele çağrısı öne çıkarken, savaşa karşı barış talebi de dile getirildi.

Çorum Dernekleri Federasyonunun, 8 Mart dolayısı ile Karşıyaka Belediyesi Bahçelievler Düğün Salonunda düzenlediği etkinlikte kadınların içinde yaşadığı sorunlara karşı birlikte mücadele çağrısı yapılırken, savaşa karşı barış talebi dile getirildi.

Çok sayıda kadının katıldığı etkinlikte ilk olarak Kadın Kolları Başkanı Güler Kaygusuz, 8 Mart’ın daha iyi çalışma ve yaşam koşulları için mücadele eden kadınların anısına düzenlenmiş bir gün olduğunu belirterek, eşitlik, özgürlük ve barış için mücadelelerinin süreceğini dile getirdi.

Çorum Dernekleri Federasyonu Başkanı Halil Ünlü de kadınların sorunları ve taleplerinin dile gelmesinin önemini vurgulayarak, Federasyon olarak Halk eğitim merkezi gibi kurumlarla kadınları ekonomik açıdan destekleyecek çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.


‘KADINLAR HAKLARI VE HAYATLARI İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDİYOR’

Gazeteci Emine Uyar ise etkinlikte yaptığı konuşmada, 165 yıl öncesinden bugüne kadınların her türlü hakkını mücadele ederek kazandığını vurgulayarak, 20 yıllık mevcut iktidar döneminde ise bunların teker teker kadınların elinden alınmaya çalışıldığını dile getirdi. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması, yasalardaki mevcut nafaka hakkı düzenlemesinin kadınların aleyhine olacak şekilde değiştirilmek istenmesi ve yapılan düzenlemelerle çocuk yaşta evliliklerin önünün açılmasını bunlara örnek olarak gösteren Uyar, “Bütün bunlar çocuklara ve kadınlara yönelik istismar, taciz ve tecavüz vakalarının artmasına yol açmıştır. Kadınlar vahşice katledilmekte, katiller iyi hal indirimi almaktadır” dedi.

Bir başka can yakıcı konunun ise artan hayat pahalılığı ve halkın hızla yoksullaşması olduğunu dile getiren Uyar, “Ekonomik krize eklenen pandemi kadınların hayatını zorlaştırmıştı. Şimdi de savaşın getirdiği zorluklar yaşamı daha da çekilmez kılacak” dedi.

Son dönem yaşanan işçi hareketlerinin kazanmanın yolunu gösterdiğini söyleyen Uyar, “Kadınlar da yaşamın her alanında, eşit ve özgür bir yaşam için, haklarından ve hayatlarından vazgeçmemek için birlikte mücadeleye devam edecek” dedi.

Fotoğraf: Evrensel


İlgili haberler
Bornovalı kadınlar: Eşit, özgür, şiddetsiz insanca...

BORKAD’ın 8 Mart etkinliğinde bir araya gelen kadınlar, yoksulluğa, haklara yönelik saldırılara, şid...

BEKEV’li kadınlar: Şiddet, taciz ve sömürüye karşı...

Buca Evka1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği...

Mamak’ta 32 dernekten ortak açıklama: Patron, ikti...

Mamak’ta Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'nin çağrısıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü içi...