Çukurova Üniversitesinde taciz
Çukurova Üniversitesi yemekhanesi önünde mastürbasyon yapan bir kişi kadın öğrencilerin tepkisi üzerine gözaltına alındı.

Çukurova Üniversitesinde yemekhane önünde pantolonunu indirip kadın öğrencilere bakarak mastürbasyon yapan bir şahsı gören kadın öğrenciler tacizciye tepki gösterdi.
Öğrencilerin tepkileri sonrası panik halinde üstünü giyinen tacizci H.C. isimli şahıs sesleri duyup gelen diğer öğrenciler tarafından yakalandı. Kadın öğrencilere "Ben size dokunmadım ki, bir daha gelmem, ben burda çalışıyorum" şeklinde tepkiler gösteren şahıs güvenlik tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Öğrenciler karakola giderek şikayette bulundu. Gözaltına alınan şahıs yarın savcılığa çıkarılacak.
Benzer bi taciz olayı geçtiğimiz dönem Adana Fevzi Çakmak Kadın Öğrenci Yurdu'nun önünde yaşanmıştı. Durumu görüp güvenliğe haber veren kadın öğrencilere güvenlik bu konuya dair yetkilerinin olmadığını söylemişti.


ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİNDE BU KAÇINCI TACİZ!
Yaşanan taciz olayı üzerine bir bildiri kaleme alan Çukurova Üniversitesi Ekmek Ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi ise şunları söyledi:
Her geçen gün taciz vakalarına bir yenisi ekleniyor. Çukurova Üniversitesi'nde 14 Kasım'da merkez yemekhane önünde meydana gelen olayda pantolonunu indirip kadın öğrencilere bakarak mastürbasyon yapan tacizciyi gören öğrenciler tacizciye tepki gösterdi. Tacizci kendini "Ben size dokunmadım ki bir daha gelmem ben burada çalışıyorum." diyerek savunmaya çalıştı. Peki Çukurova Üniversitesi'nde yaşanan bu taciz olayı ilk mi? Hayır.
Hatırlayalım! Kampüsün daha dışında yer alan fakültelere giden ringlerin yeterli olmaması ve bir çok öğrencinin yürüyerek gitmek zorunda kaldığı yolda her geçen gün kadınlar sözlü ve fiziksel tacizlere uğramaya devam ediyor. Bir başka örnekse İktisadi idari bilimler fakültesinde geçen sene hizmetlinin kadınlar tuvaletinde bir kadın öğrencinin üzerine kapıyı kapatması ve görevlinin gerekli cezayı almayıp, olayın örtbas edilmesini unutmamak gerek . Yine geçen sene Fevzi Çakmak Kız Öğrenci Yurdu önünde kadın öğrenciler tacize uğramıştı. Yurt güvenliği ise bu durumun görev alanı dışında olduğunu söylemişti.
Peki bütün bunlar yaşanırken üniversite yönetimi ne yaptı? Tek bir açıklama dahi yapmadı. Üniversite yönetiminin taciz olaylarına tepki göstermemesi, herhangi bir önlem almaması, tacizlerin üstünü kapatmaya çalışması bu olaylara her gün bir yenisinin eklenmesine neden oluyor.
ÜNİVERSİTELİ KADINLARA ÇAĞRIMIZDIR!
Biz kadınlar, yurda giderken ya da üniversitenin herhangi bir yerinde rahat hareket edemez hale geldik. Taciz olaylarına bir yenisinin daha eklenmemesi için tüm üniversiteli kadınları tepki göstermeye ve birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.



İlgili haberler
Görükle’de taciz ve şiddet son bulsun diye...

Gece geç saatlere kadar çalışıp eve kendimizi attığımızda ardımızda neler mi bırakıyoruz? Patron ve...

Görükle kadınların kâbusu: Taciz, şiddet, tecavüz

‘Etim çekiliyor gibi hissediyorum’ diyerek imza atan kadın ile ‘Gerçekten imzalar sayesinde son bulu...

Görükle’de taciz son bulana dek...

Uludağ Üniversitesi öğrencisi kadınlar, çalıştıkları kafelerden yaşadıkları sokağa kadar hemen her y...