Dayanışmayı büyütmek için...
Adana’da apartman görevlisi bir ailenin kızı apartman yöneticisi tarafından 4 yıl boyunca tacize uğramış, aile şikayetçi olunca işten atılmakla tehdit edilmişti. İstismar davası 19 Ekim’de görülecek.

Adana’da Güzelyalı Mahallesi’nde apartman görevlisinin çocuk yaştaki kızını 4 yıl boyunca taciz eden 60 yaşındaki apartman yöneticisinin yargılandığı davanın ilk duruşması 19 Ekim’de görülecek. Sanık “Çocuğun cinsel istismarı ve basit tehdit” ile yargılanıyor. Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşma öncesi sanığın ev hapsinde olduğunu hatırlatan Avukat Sevil Aracı, 19 Ekim’de ilk duruşması görülecek davaya çağrı yaptı. 

Tacize uğrayan çocuğun ailesine “burada çalışamazsınız” dayatması
Adana’da apartman görevlisi bir ailenin kızı apartman yöneticisi tarafından 4 yıl boyunca tacize uğradı. Yeni yöneticiler de tacizden şikayetçi olan aileye “burada çalışamazsınız” dayatmasında bulundu.

Sevil Aracı böyle ciddi bir suçtan yargılanan birinin tutuksuz yargılanmasının bu suçları işleyenlerin cezasız bırakılacağına dair de bir umutsuzluğa neden olduğunu söyledi. İlk duruşmada temel taleplerinden biri sanığın tutuklanması. Adana Kadın Platformundan kadınlar olarak soruşturmayı başından beri takip ettiklerini dile getiren Aracı, kadınları 19 Ekim günü görülecek ilk duruşmada olmaya çağırdı.

ÇOCUĞUN PSİKOLOJİSİ AÇISINDAN TUTUKLANMALI
Aracı kız çocuğunun ailesinin yaladıkları düşünüldüğünde de kararın adil olmadığını söyledi. “Basit suçlarda bile tutuklama çok yaygın uygulanıyor. Ama mağduru çok fazla etkileyen bir suçta uygulanmamasını doğru bulmuyoruz. Çocuk yaştaki çocuklara taciz çok önemli suçlardan. Konuya duyarlı tüm kadınları 19 ekimde 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde olmaya çağırıyoruz. Dayanışmayı kız kardeşliğimizi bu şekilde göstermek istiyoruz” diye konuştu.

SANIK SUÇUN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR 
İddianameyi de değerlendiren Aracı, iddianamede hem çocuğun cinsel istismarının hem de tehdit suçunun birlikte yer almasının olumu olduğu kanaatinde. İddianamede olay anlatımının çocuğun ifadeleri doğrultusunda gerçekleşmiş ve sanığın suçu inkar etmeye yönelik “İşten çıkaracağım için iftira atıldı” iddiasına iddianamede itibar edilmiyor. Aracı iddianameye dair şöyle etti: “Mahkemede de bunların gerekçe olmayacağını ifade edeceğiz. Oraya taşınmadan, yönetici olmadığı tarihlerden yönetim kurulu kararlarını delil diye sunmuş. Para isteme olaylarından bahsedildi; ama bu ifadeleri sonradan verildi. İlk ifadelerinde yok. Sanık suçun üstünü örtmeye çalışıyor. Daha sonra kurgulandığını düşünüyoruz. İddianame de buna da dikkat çekilmiş” 

A. Y. yaşadıklarını Ekmek ve Gül’e yazdığı mektupta paylaşmıştı: Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan çocuk anlatıyor…
HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar apartman yöneticisinin tacizine uğrayan A.Y’yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan A.Y. artık susmayacağını söyledi.

MAĞDUR 'YORULDUM, ÖLMEK İSTİYORUM' DİYE NOT BIRAKTI
4 yıldır sanığın sözlü ve fiziki tacizine maruz kalan A.Y., “Ben yoruldum, artık ölmek istiyorum. O küçük A. Olmak istiyorum, benim kalbim acıyor. Canım çok yanıyor. Artık bıktım, yoruldum. O adamın bana yaptıklarından sıkıldım” şeklinde bir intihar mektubu bırakınca mektubu gören ablasının şikayeti üzerine olay ortaya çıktı. Tutuklanan sanık hakkında önce ev hapsi kararı verildi. Savcının itirazı ile 1 Ağustos’ta tutuklanan sanık 15 gün kadar tutuklu kaldıktan sonra itiraz üzerine 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla cezaevinden tahliye edilerek ev hapsi verildi.

İlgili haberler
Adalet bunun neresinde?

Kız çocuğu 4 yıl boyunca apartman yöneticisinin tacizine uğradı, tacizci tutukladı. Sonrasında aile...

Adana Kadın Platformu’ndan ‘tacizciye ev hapsi’ öd...

Tacizle yargılanan zanlı, taciz ettiği çocuğun kaldığı apartmandaki evine ‘ev hapsine’ gönderildi. A...

Tacizciye ‘ev hapsi’ meclis gündeminde

Adana'da taciz zanlısı apartman yöneticisinin tacize uğrayan çocuğun yaşadığı apartmanda 'ev hapsine...