Denetimli serbestlikle salındı, ayrılmak istediği eşini öldürdü
Seher Ç, şiddet gördüğü, ayrılmak istediği, daha önce şikayetçi olduğu ancak aile baskısı nedeniyle şikayetini geri çektiği C.Ç. tarafından öldürüldü.

Geçtiğimiz gün Tuzla Aydınlı’da ayrılmak istediği eşi tarafından öldürülen 25 yaşındaki, iki çocuk annesi Seher Ç.’nin eniştesi İbrahim Ayaz, Ekmek ve Gül’e konuştu.


4 yıl önce hamile eşi Ceylan Ayaz’a yardım etmek için Mardin’den İstanbul’a gelen baldızı Seher Ç’nin burada tanışıp evlendiği C. Ç. tarafından sürekli şiddet gördüğünü anlatan İbrahim Ayaz, Seher Ç.’nin birçok kez şikayette bulunduğunu söyledi. Ayaz Seher Ç’nin yaşadıklarını şöyle anlattı: “Daha ilk çocuğuna hamileyken Seher bir gün kapıma geldi. Yüzü gözü mosmordu. Kocası bir hafta boyunca ortadan kayboldu, bulamadık. Seher, daha önce aldığı bir darp raporuna istinaden C.Ç.’den şikayetçi olmuştu. Ancak hem kendi ailesinin hem de C.Ç.’nin ailesinin baskıları yüzünden şikayetini geri çekmeye zorlandı. Seher, kolluk kuvvetlerinin de görevini yapmaması üzerine C.Ç. ile birlikte yaşadığı eve geri dönmek zorunda kaldı. Şiddetin devam etmesi üzerine ayrılmak istedi. C.Ç. çocukları alıp ailesinin Tuzla Aydınlı’daki evine götürdü. C.Ç.’nin tehditlerinin devam etmesi üzerine Seher 1 ay önce C.Ç. ile birlikte yaşadıkları evden taşınmak zorunda kaldı. Bir deterjan fabrikasında çalışan Ç., belediyeden aldığı yardımlarla geçinebiliyordu. 14 Aralık günü çocuklarının görmeye gittiği kayınvalidesinin evinde C.Ç. tarafından birçok yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Seher’i bıçakladıktan sonra bana mesaj atarak ‘İbo en sonunda bıçakladım onu, inşallah ölür’ dedi.”


Katil zanlısı C.Ç.’nin henüz yakalanmağı öğrenildi.

SEHER’İN KATİLİ DAHA ÖNCE DE SALIVERİLMİŞTİ

Başka bir adli suçtan aranan C.Ç., 2017 yılında darp ettiği kız kardeşinin şikayeti üzerine yakalanmıştı. Bunun üzerine geçmiş suçları da gözetilerek 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra denetimli serbestlikle salıverildi. Denetimli serbestlik yoklamalarını aksatması üzerine bir kez daha cezaevinde 2 ay kaldıktan sonra tekrar salıverildi.

ADİLE DOĞAN: NASİHAT ETME ŞİDDETİ ENGELLE
“Yine gözümüzü bir kadın cinayetiyle açtık” diyen Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, çok tanıdık bir manzarayla karşı karşıya kalındığını söyledi. Elinde darp raporu olan kadınların öldürülmeye devam edildiğini ifade eden Doğan: “Henüz 25 yaşında olan Seher, şiddet gördüğü eşinden boşanmak istedi, bunun için evini ayırdı, tehditler sonucu iki defa ev değiştirmek zorunda kaldı, elinden zorla alınan çocuklarını görmeye gitti ve öldürüldü. Ailesinden destek istediği halde yalnız bırakılan Seher yaşamak için elinden gelen her şeyi yapmıştı. Yine hiçbir şey yapmayan devletin kurumları oldu. Şiddet mağduru kadınların hayatını korumakla yükümlü İçişleri Bakanı ‘Erkeklere sesleniyorum. Kendinize gelin, böyle ayıp mı olu?’ diye erkeklere nasihat ededursun, biz Seher’in ve şiddet mağduru bütün kadınların davasının takipçisi olacağız.”


İlgili haberler
Esenyalı Mahallesinden kadınlar: Şiddete karşı çöz...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, “Kadın cinayetlerine, şiddete, eşitsizliğe, güvencesizliği...

Şiddetin bahanesi kahvaltı hazırlamamak oldu

Adana’da dini nikahlı eşi Gül G.’yi (21), kahvaltı hazırlamadığı bahanesiyle darbeden ve burnundan b...

Korona günlerinde şiddet: Bahaneler arttı, acil ön...

Kuşlara ekmek vermek, çocukların ses çıkarması bahanesiyle şiddet, uzaklaştırma kararına rağmen salg...