DERSİM: Bu kara tablonun sebebi istismarcılara af getirme anlayışıdır!
Dersim’de kadınlar şehirlerinde yaşanan istismarlara tepki göstererek: ‘Bu tablo istismarcılara af getirme anlayışının ve cezasızlık politikalarının sonucudur’ dedi.

Dersim'de son günlerde açığa çıkan istismar olayları üzerine Dersim'de Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Dersim Kadın Platformunun çağrıcılığını yaptığı açıklamada platform adına konuşan Dilara Aras bu suçların tesadüf olmadığını söyleyerek “Çocuklara yönelik her türlü istismarın önüne geçilmesinin bir devlet politikası olarak benimsenmesi ve toplumsal nedenler ile istismara zemin sunan tüm aktörlerin ortadan kaldırılması için toplumsal seferberlik ilan edilmesi gerekmektedir” dedi.

Dersim’in; Ovacık, Pertek ve Hozat ilçelerinde birbiri ardına çocuk istismarı vakaları açığa çıktı. Çocuk istismarlarına ilişkin Dersim kadın Platformu adına yapılan basın açıklamasını okuyan Dilara Aras “Kadınlara yönelik şiddet vakalarında kent tarihimizde görülmemiş düzeyde bir artışla karşı karşıyayız” dedi.

‘CEZASIZLIK POLİTİKALARININ SONUCUDUR’
Kadınlara, kız ve erkek çocuklarına yönelik özellikle cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen bu suçların bu derecede artmış olmasının tesadüf olmadığını söyleyen Aras “Çocuk istismarcılarına af niteliğinde olan ve meclis açılır açılmaz gündeme geleceği beklenen yasa tasarısının tartışıldığı ve kadınların ‘çocuk istismarının affı olmaz’ deyip ülkenin dört bir yanında eylemler ile sokakları doldurduğu bu günlerde çocuk istismarı konusunda kara bir tablo karşımızda durmaktadır. Türkiye’de her geçen gün artan çocuklarımıza yönelik istismar vakaları, istismarcılara af getirme anlayışının ve cezasızlık politikalarının bir sonucudur” diye konuştu.

‘ÖFKEYLE TAKİP EDİYORUZ’
Geçtiğimiz Ağustos ayında yaşanan istismar vakasının failinin bu cezasızlık politikasının bir sonucu olarak ilk duruşmada tahliye edildiğini söyleyen Aras “Bu, istismar vakalarını münferit olmaktan çıkarıp sistematik hale getirmekte, failleri cesaretlendirmektedir. Bu durumun en somut örneğini bugün yine Pertek’te yaşamaktayız. Geçtiğimiz günlerde Pertek’te açığa çıkan ve mağdur sayısının 15’i bulabileceği iddia edilen nitelikli cinsel istismar olayını öfkeyle takip ediyoruz” dedi.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
En kısa zamanda ve planlı olarak çocukların cinsel istismarını yaratan eril ve cinsiyetçi söylemin ortadan kaldırılması için çok yönlü ve yaygın bir eğitim programının uygulanması ve bunun bir devlet politikası haline getirilmesi, bundan daha önemlisi bu durumu besleyen eril söylemlerin ve cinsiyetçi dilin yaşamın her alanında mahkûm edilmesi gerektiğini belirten Aras, platform olarak vakaların takipçisi olacaklarını ve faillerin en ağır cezaları alması için mücadele edeceklerini söyledi.

İlgili haberler
Çocuk istismarına affı durdurmazsak devamı gelecek...

Av. Hülya Gülbahar, son 10 yıldır atılan her adımla çocuk istismarının aklanması için adım adım huku...

Çocuk istismarına evlilikle af: Adım adım nasıl bu...

Çocuk istismarına evlilik yoluyla af öngören yasa değişikliğine adım adım işte böyle gelindi: adım a...

Dersim'deki cinsel istismar şüphelilerinden biri i...

Dersim'in Pertek ilçesinde, 3 kişinin tutuklandığı çocuklara yönelik cinsel istismar olayının ardınd...