Dersim’de 4 kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakıldığı iddia edildi
Dersim’in Pertek ilçesinde 4 kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakıldığı iddia edildi. 8 kişinin gözaltına alındığı olayda dosyaya gizlilik kararı konuldu.

Dersim’in Pertek ilçesinde 4 kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakıldığı iddia edildi. Olaya dair dosyaya gizlilik kararı konuldu.

Olaya dair yaşları 18’in altında olan 5 kişinin “suça sürüklenen çocuk” sıfatıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Yaşları 18 ile 23 arasında değişen 3 kişinin de gözaltında olduğu kaydedildi. 1 kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, 3 kişinin ise savcılığa sevk edildiği öğrenildi.

Olayın, cinsel istismara maruz bırakılan kız çocuklarından birinin yaşadıklarını annesine anlatmasıyla ortaya çıktığı ve annenin şikayette bulunduğu kaydedildi.

Ekmek ve Gül’e konuşan Yenigün Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Çağla Yolaşan, “Pertek’te kız çocuklarının cinsel istismara maruz kaldıklarına dair bilgi aldık. Dosyaya gizlilik kararı konulduğu için detaylı bilgimiz bulunmuyor. Fakat edindiğimiz bilgiler dahi durumun vahametini ortaya koyuyor. Dernek olarak dosyanın takipçisi olacağız” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
PornHub tecavüz ve çocuk istismarından milyarlarca...

PurnHub’ın gizli çekim, tecavüz ve çocuk istismarına dair görüntüler barındırdığı, bu içerikleriyle...

Çocuk istismarını savunan Bozdağ, Adalet Bakanı ol...

Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın siyaset seceresi: Çocuk evliliğini savunmuş, istismara ‘küçüğün r...

Süleymancıların yurdunda çocuk istismarı: Şeytana...

Ordu'da bulunan Süleymancılara ait Özel Madenler Erkek Öğrenci Yurdu'nda 12 yaşındaki çocuk kurs hoc...