Dersim’de kadın çalışanı işyerinde taciz eden patrona 2 buçuk yıl hapis cezası
Dersim’de üniversite öğrencisi H.K’yi çalıştığı iş yerinde taciz eden patrona 2 buçuk yıl hapis cezası verildi.

Dersim’de üniversite öğrencisi H.K’yi (20) okul masraflarını kazanmak için çalıştığı iş yerinde taciz ettiği gerekçesiyle yargılanan Hüseyin P. (47), 2 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2’nci sınıf öğrencisi H.K, geçen yıl okul masraflarını karşılamak için kent merkezindeki bir pastanede çalışırken iş arkadaşı Hüseyin P.’nin tacize uğradığını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. İfadesi alınan Hüseyin P. hakkında ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldı. Tunceli Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada karar çıktı. Kararda savcı mütalaası da yer aldı. Mahkeme heyeti sanık Hüseyin P.’ye 2 yıl hapis cezası verdi. Heyet, sanığın cezasını, değişik zamanlarda aynı suçu birden fazla işlediğinden dörtte bir oranında artırarak 2 buçuk yıla çıkardı. Ayrıca heyet, alınan karara ilişkin sanığa üst mahkemece itiraz hakkı verdi.

‘TACİZE MARUZ KALAN KADINLAR, SUSMASIN’

Kararla ilgili DHA’ya konuşan H.K, “Biz sustukça, sineye çektikçe daha ileri boyutlarda karşımıza çıkabiliyor. Kadınlara zarar veren hiçbir hareket meşru kalamaz. Bunun önüne geçmenin tek bir yolu var. Biz kadınlar olarak erkek adaleti değil, gerçek adalet istiyoruz. Tacize maruz kalan kadınlar susmasın, biz birlikte çok güçlüyüz” dedi.

Haber-Fotoğraf: DHA


İlgili haberler
Dersim’de çalıştığı işyerinde tacize uğrayan öğren...

Harçlığını çıkarmak için girdiği kebapçıda aşçının tacizine maruz kalan H.K., işveren olaya göz yumu...

İşyerinde tacize karşı işverenin önlem alma yüküml...

İşyerinde tacize uğrayan kadın işçinin şikâyette bulunması işten çıkarılmasına gerekçe olamaz. İşver...

Örgütsüz ve kuralsız çalışma işyerinde taciz ve şi...

KEİG’in düzenlediği ‘İşyerleri kadınlar için ne kadar güvenli’ başlıklı panelde işçi kadınların işye...