Dersim’de kadınlar 8 Mart şöleninde buluştu
Dersim’de yüzlerce kadın şenlikte bir araya geldi. Kadınlar “Kendi yaratmadığımız krizin yükünü biz çekmeyeceğiz” derken, eşit, özgür, insanca bir yaşam için mücadele etme çağrısı yaptı.

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında mücadele ve dayanışma şenliği düzenledi. Şenliğe Tüm Bel Sen merkez yürütme kurulu üyesi Satı Buruncu, HDP Dersim Belediyesi Başkan adayı Nurşat Yeşil, Ovacık Belediyesi Başkan adayı Serpil Argın, KESK yöneticileri, İl Genel meclis üyesi Derman Tarancı çok sayıda kadın katıldı.

‘TEMEL İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYAMIYORUZ’

Dernek yönetimi adına konuşmayı yapan Nuray Kılıçoğlu, kadınların eve kapatılmaya çalışıldığı, hatta birbirinden koparılıp yanlızlaştırılmaya çalışıldığı bir süreçte 8 Mart’ı karşıladıklarına dikkat çekerek “Kadınlar için ekonomik krizinde etkisiyle giderek artan geçim derdinden, İŞKUR aracılığı ile alımların yapıldığı güvencesiz geçici işlere girmek bile lüks haline gelmiş durumda. Çeşitli teşviklerle açılan 2 tekstil atölyesinden biri kapanma durumunda. Her iki tekstilde çalışan kadınlar yarınının nasıl olacağını bilmiyor. Ünlü markalara üretim yapan atölyeler kârlarının çok cüzi miktarını kadınlara ayırıp, kadınları kısa bir süre çalıştırıp tazminatsız işten çıkarıyor. Kadınlar en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz durumda. Kilo hesabı ile aldığımız gıda maddeleri artık taneye ve grama düştü” diye konuştu.

‘EŞİT BİR YAŞAM İÇİN MÜCADELE EDELİM’

Kendi yaratmadığımız krizin yükünü çekmek kaderimiz değil diyen Kılıçoğlu, “Bu düzenin bekçisi tek adam yönetimine, bizi her gün yoksullaştıran krize karşı, eşit özgür ve insanca bir yaşam için mücadele edelim” dedi.
Ardından söz alan Dersim Belediyesi Eş başkan adayı Nurşat Yeşil ve Ovacık Belediyesi eş başkan adayı Serpil Argın kadınları selamlayarak, kadınların her alanda birlik olmaları gerektiğine dikkat çektiler.

Etkinlik müzik dinletisinin ardından sona erdi.


İlgili haberler
BORKAD’lı kadınlar 8 Mart'a hazırlanıyor:Krize, şi...

Bornova Kadın Dayanışma Derneği (BORKAD), bir yandan faaliyetlerine devam ederken bir yanda da yakla...

Polis engeline rağmen Tuzluçayırlı kadınlar 8 Mart...

Ankara Mamak’ta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Tek Mezar Parkı’nda toplanan...

Gülsuyu Gülensu Dayanışma Evi’nden Flormar işçiler...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi’nden kadınlardan direnişteki Flormar işçisi kadınlara dayanışma…