Destek Otomotiv işçileri polis şiddetini anlattı: İşçiye verilen değeri gördük
Destek Otomotiv fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişe başlayan 100’e yakın işçiye polis şiddet uygulamış, 7 işçi hastaneye kaldırılmıştı. Kadın işçiler yaşadıklarını anlattı.

Bursa’da kurulu Destek Otomotiv fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişe başlayan 100’e yakın işçiye polis şiddet uyguladı. 7 işçi hastaneye kaldırılırken 1 işçinin kaburgaları ezildi. Polis erkek işçileri fabrika bahçesinden çıkarırken kadın işçilerin fabrika bahçesinde kalmasına izin verdi. Yaşanan polis şiddetini kadın işçiler Ekmek ve Gül’e anlattı.

‘POLİS BU GECE DE GELECEK AMA DİRENECEĞİZ’

Polislerin akşam içeri girip ellerinde hiçbir belge olmadan erkekleri zorla tekme tokat dışarı çıkardığını aktaran Kevser Aladağ, “Bize de gelip ‘Kadın erkek eşittir onlar nasıl çıkmışsa sizi de öyle çıkaracağız’ dediler. Biz kadın erkek eşit görülmediği için buradayız. Bunu eşitlemek için buradayız. 5 aylık hamile arkadaşımız var. Biz burada hakkımızı arıyoruz. Polis bize şiddet uyguladı. Polis gece 2’de 3’te, tam yattığımız zaman, en savunmasız olduğumuzda geldi. Niye gündüz gelmiyorsunuz dediğimizde cevap veremiyorlar. Bu gece de gelecekler biliyoruz. Bu gece de direneceğiz ve çıkmayacağız. Herkes bayramda 9 gün tatil yaparken biz 1 gün tatil yaptık. Burası bizim ekmek teknemiz biz varsak onlar var onlar varsa biz varız ama şimdi dışlandık” dedi.

GENÇLİĞİNİ FABRİKAYA VEREN İŞÇİLERİ DARP EDEREK KAPI ÖNÜNE KOYDULAR

Biz burada haklarımız için direniyoruz diyen bir başka kadın işçi, “Bizi herkes duysun. İşçi hakları diye bir şey var biz o haklarımızı istiyoruz. Biz emeğimizin karşılığını istiyoruz. Polise saygımız var ama emeğimizin karşılığını istiyoruz. Pandemide herkes evinde yatarken biz sabahın köründe gelip çalıştık. Cumartesi pazarımız yoktu bizim aldığımız para asgari ücret. Biz bugün direniyorsak emeğimizin karşılığını almak için direniyoruz. Bizi bu hale getirenler utansın. Her tarafı kapattılar güneşin altındayız. Gölgede durmayalım diye gölge yerleri kapadılar. Çalışanın değeri bu kadarmış bunu anladık. Burada 20 yıllık, 30 yıllık arkadaşlar var. Gençliğini harcadı bu insanlar buraya ne oldu tekme tokat kapının önüne atıldı. Bu mu adalet?” diye sordu.

“Erkek kadın ayrımı var bu fabrikada” diyen bir başka kadın işçi ise, “Biz erkeklere neyse kadınlara da o diyerek sendikaya üye olduk. Hakkımızı almadan da buradan çıkmayacağız. 17 seneliğim asgari ücret alıyorum. Eşimin çalıştığı oldu çalışmadığı oldu. Ben ek gelir değildim bunlar göz önünde bulunsun” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Destek Otomotiv önünde direnişte olan kadın işçile...

Destek Otomotiv patronunun, sendikaya üye olan 100’e yakın işçiyi işten çıkarması üzerine Türk Metal...

Adin Oto işçisi kadınlar pes etmiyor: İşimizi ve s...

Sendikalaştıkları için ücretsiz izne çıkarılan ve 4 aydır direnişlerini sürdüren Adin Oto işçilerind...

Adin Oto işçileri hakları için seslendiler: Emeğim...

Sendikalaştıkları için ücretsiz izne gönderilen Adin Oto işçileri fabrika önünden seslendi: Bizi ücr...