Devletin korumadığı kadınları erkekler öldürüyor!
Ailesinin zoruyla evlendirilen Figen Çakar, gördüğü şiddet nedeniyle canı pahasına evden kaçarak polise sığındı. Polis Figen'i kocasının ailesine teslim etti ve Figen, kocası tarafından öldürüldü.

Bir yıl önce teyzesinin oğlu ile evlendirilen Figen Çakar dün sabah eşi İbrahim Çakar tarafından oturdukları evin kapısının önünde tüfekle vurularak öldürüldü. 19 yaşındaki genç kadın ailesi tarafından evlendirilerek İstanbul'a gönderildi 7 ay önce resmi nikahları yapılan genç kadının komşularının ifadesine göre evinden hiç çıkmadığı ve sürekli şiddet gördüğü ifade edildi.

POLİS GENÇ KADINI KOCASININ AİLESİNE TESLİM ETTİ
Geçtiğimiz pazar günü evden kaçmayı başaran Figen Çakal, polise sığınıp korunma talep etti. Genç kadını arayan aileye haber veren polis, Figen’i kocasının ailesine teslim etti.
Figen, 3 gün eşinin amcasının oğlunun evinde tutuldu. Burada ağır işkence gören Figen, dün öldürülmeden önce, birlikte yaşamak istemediği kocasını evine geri götürüldü.


Figen’in vücudundaki işkence izleri

Eve götürüldükten hemen sonra Figen tekrar evden ayılmak istediği anda kocası tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Figen’i öldüren İbrahim Çakar, daha sonra gidip karakola giderek teslim oldu.
Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Figen’in katili İbrahim Çakar’ın kasten öldürme suçundan tutuklanmasına karar verildi.
Figen’in babası ise kadın örgütlerinin tüm ısrarına rağmen cenazeyi genç kadının doğup büyüdüğü memleketi Van’a götürmeye karar verdi. Cenaze için İstanbul’a gelen babanın, kızını kaçtığı ve sığınma talep ettiği günlerde de İstanbul’da olduğu öğrenildi.
Edindiğimiz bilgiler göre babası ile geçtiğimi günlerde görüşen Figen, babasına kendisini buradan götürmesini istemiş. Ancak babası tek başına Van’a dönmüş.

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Yaşadığı şiddeti anlatmakta zorlandı Yasemin

Kendini ve oğlunu ölümden kurtarmak için öldürmek zorunda kalmıştı. 'Yaşadıklarımı kendime bile söyl...

Kadın cinayetinde yine bildik 'namus' savunması

Adana’nın Yüreğir ilçesinde iki kadın katledildi. Senem ve Zeliha, şiddete karşı birbirine tutunan i...