Dikili’de 8 öğrenciyi taciz eden tutuklu öğretmene tahliye
Dikili’de Çandarlı Mehmet Dilsiz Ortaokulunda 8 kız öğrenciyi taciz eden öğretmen, davanın 4. duruşmasında denetimli serbestlik ile tahliye oldu.

Kasım 2019 yılında, Dikili’deki Çandarlı Mehmet Dilsiz Ortaokulunda 8 öğrenciyi taciz eden öğretmenin yargılandığı davanın 4. duruşması bugün Bergama Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Mahkeme heyeti delil yetersizliği gerekçesiyle tutuklu sanığı denetimli serbestlik ile tahliye etti. Bir sonraki duruşma 4 Mayıs 2021 tarihine ertelendi.
Duruşma sonrası açıklama yapan Bergama Demokrasi Platformu davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Açıklamayı okuyan Veli-Der Bergama Şube Başkanı Fikret Ali Parlas ve Eğitim Sen Dikili Baştemsilcisi Mehtap Yurtsever Ateş, “Sürekli yaşanan istismar olayına sessiz kalınması, olayların kapatılmaya çalışılması tacizci ahlaksızlara cesaret vermektedir. Bu zihniyeti biz çok yakından tanıyoruz; bu zihniyet ‘bir defadan bir şey olmaz’ diyen zihniyettir. Ülkenin her yerinde, her gün bir yandan çocuklarımız tacize, istismara maruz kalırken, bir yandan da kadınlar şiddete maruz kalıyor ve kadın cinayetleri yaşanıyor. Bu yaşananların münferit olduğunu söyleyen, İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açanlar tacize ve istismara uğrayan her çocuk ve şiddete gören ve öldürülen her kadından sorumludur” dedi.

Bergama Demokrasi Platformu olarak daima çocukların yanında oldukları belirtilen açıklamada, “Bir kez daha buradan sesleniyoruz. Tacize, istismara, şiddete maruz kalan çocukların ve kadınların can güvenlikleri sağlanmalıdır” denildi.

Fotoğraf: Evrensel


İlgili haberler
İHD Dİyarbakır Şubesi: 217 çocuk istismara uğradı,...

İHD Diyarbakır Şubesinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi 2020 Yılı İnsan Hakları İhlalleri Raporu...

GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...

Mahkemede istismarı inkâr eden erkek aileye ‘kuma...

Kilis’te 15 yaşındaki çocuğu istismar edip hamile kalmasına sebep olan ve tutuksuz yargılanan Mehmet...