Dikili’de istismara evlilikle af tasarısına tepki: İstismarın aklanmasına sessiz kalma!
Dikili Emek ve Demokrasi Platformu: İstismarcıların affını daha önce engelledik, yine engelleyeceğiz!

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu çocuk istismarını aklamaya yönelik yasa tasarınsa karşı açıklama yaptı. 

Dikili Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması düzenlenen açıklamada konuya ilişkin yasal gelişmeleri Ayfer Budak ve Ezgi Yalçınkaya okurken ayıklamayı ise Pervin Çakıcı ve Hüseyin Öge okudu. Açıklamada kamuoyuna bu tasarıya karşı sessiz kalmama çağrısı yapıldı.

Açıklamada öncelikle Ayfer Budak ve Ezgi Yalçınkaya AKP iktidarının çocuk istismarının evlilikle af tasarısına yeniden gündeme getirdiğini hatırlatarak, “Haziran’da meclisten geçirilmesi planlanan düzenleme daha önce de defalarca meclis gündemine gelmiş kamuoyunun tepkisi sonucu geri çekilmişti. 2020’de ise ilk önce 2. Yargı paketi öncesinde bu tasarı tekrar gündeme geldi, bu habere karşı sokaklara çıkarak yine öfkemizi dile getirip tepki gösterdik. Korona salgını sonrası yeni infaz yasasıyla cinsel suç failleri salıverildi ve nereden çıktığı tam olarak belli olmayan bir listede çocuk istismarında evlilikle af getiren maddelerle bezenmiş önerge kamuoyuna yayıldı. Daha önce çocukların hayatını karartacak bu yasaya izin vermedik, yine vermeyeceğiz” dediler.

‘İSTİSMARIN AKLANMASINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Basın açıklamasını okuyan Percin Çakıcı ve Hüseyin Öge de, “Bir kereden bir şey olmazlara dün karşı çıktık bugün de bir defaya mahsuslarınızın karşısındayız” diyerek bu yasaya asla izin vermeyeceklerini söylediler. Son olarak yapılan açıklamada şunlara yer verdiler: “Çocuklarımızı korumasını beklediğimiz devlet aygıtının tam tersi bir şekilde, dini referanslarla çocuklarımızın hayatını karartma girişimlerine karşı asla sessiz kalmayacağız.

14 yaşına girmiş çocukların istismarında ‘failin niyeti’, ‘kamu yararı’ gibi tartışmaları asla kabul etmiyoruz. Ve tüm kamuoyunu istismarın aklanmasına karşı sessiz kalmamaya çocuklarımızın üstün yararını gözeten düzenlemeleri talep etmeye davet ediyoruz. İstismarcıların affını daha önce engelledik, yine engelleyeceğiz”

Açıklamada siyah balonlar uçurularak istismar affına tepki gösterildi.


İlgili haberler
Çocuk istismarına ve kadın cinayetlerine göz yumma...

Ne Meclis gündemine getirilmesi beklenen çocuk istismarı faillerinin aklanmasına izin vereceğiz ne d...

Kadın avukatlar anlattı: Çocuk istismarı ve af tar...

Avukat Gülşah Kaya ve Gamze Gökoğlu, Haziran ayında Meclise geleceği söylenen çocuk istismarına evli...

Bornova’da kadınlar şiddet ve çocuk istismarına af...

Bornova Kadın Platformu şiddette, tehdide, baskıya ve istismara karşı basın açıklaması düzenleyerek...