Dikili’de kadınlar: İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz!
İzmir'deki eylem öncesi Dikili'de bir araya gelerek açıklama yapan kadınlar; 'Bizler kazanılmış haklarımızdan ve şiddetsiz bir hayat mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz' dedi.

İstanbul Sözleşmesine dönük saldırılara karşı İzmir'de yapılacak eylem öncesi Dikili’de bir araya gelen kadınlar basın açıklaması yaptı. Dikili Atatürk Meydanı’nda buluşan kadınlar İstanbul sözleşmesi tartışmalarının son bulmasını ve sözleşmenin eksiksiz uygulanmasını talep etti.  

Basın açıklamasını okuyan Şükran Birtem; “Bu ülkede her gün kadınlar katlediliyor! Erkek şiddetiyle aramızdan ayrılan kadınların isimlerini ezbere sayıyoruz. İstanbul Sözleşmesi kadınlara ve çocukların hayatlarını korumak için verilen bir sözdür ve bu sözden dönmek, günde en az 3 kadının öldürüldüğü, bilindiği kadarıyla yılda 28.360 çocuk istismarının yaşandığı bir ülkede kadınları ve çocukları ateşe atmak demektir” dedi.

Yaptıkları açıklamayla kadınları birlikte mücadeleye çağıran kadınlar, “Sözleşmeden geri çekilme niyet beyanları son bulana kadar nöbetteyiz. 13 Ağustos günü Sözleşmeden çekilme konusunu görüşülecek olan toplantıya sesleniyoruz; Her gün en az 3 kadının öldürüldüğü bir ülkede kadınları şiddetten koruyan bir sözleşmeden geri çekilme yönünde karar verirlerse ortaya çıkacak sonuçlardan sorumlu olacaklardır. Bizler kazanılmış haklarımızdan ve şiddetsiz bir hayat mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz” diyerek açıklamayı sonlandırdı.

Açıklamanın ardından şiirler okuyup, türküler söyleyen kadınlar; sloganlar eşliğinde otobüslere binerek İzmir’deki eylemin yolunu tuttu.

İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubunun çağrısıyla yapılacak olan buluşma 18.30’da ÖSYM önünde gerçekleşecek.


İlgili haberler
TTB: Aileyi yıkan İstanbul Sözleşmesi değil, şidde...

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu kadına yönelik şiddete ve...

155 kadın yazar ve şairden çağrı: Şiddete hayır İs...

155 yazar ve şair kadın yayımladıkları ortak bildiriyle iktidarı İstanbul Sözleşmesi’nden yana taraf...

Narlıdere ve Balçova’dan kadınlar: İstanbul Sözleş...

İzmir’de Narlıdere ve Balçova’da yaşayan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek istenmesine kar...