Dini vakıfta çocuk istismarı: Sanıktan çocuğa ‘Sakın kimseye söyleme’ tehdidi
İstanbul’daki İşrak Vakfı müdürü, 14 yaşındaki bir çocuğa istismar suçundan tutuklandı. Güvenlik kamerası görüntülerinin de delil olduğu iddianamede 30 yıla kadar hapis istendi.

İstanbul Sultangazi’de dini eğitim veren İşrak Vakfı adlı tarikat yurdunda 44 yaşındaki müdür 14 yaşındaki bir çocuğu istismara maruz bıraktı. Kamera kayıtlarının ortaya çıkardığı istismarın ardından taciz sanığının çocuğu tehdit ettiği öğrenildi.

Tutuklanan vakıf müdürü hakkında “Kişiyi hürriyetten yoksun kılma” ve “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla 13 buçuk yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

TV100’ün haberine göre, 16 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşen olayda vakıf müdürü, mağdur çocuğu koridorda gördü ve kardeşinin Kur’an kursundaki durumunu konuşma bahanesiyle odasına çağırdı. Mağdur çocuğun odaya girmesinin ardından vakıf müdürü kapıyı kilitledi ve dokuz dakika boyunca kapı kilitli kaldı.

ÇOCUĞA PSİKOLOJİK BASKI YAPTI

İstismar olayıyla ilgili hazırlanan iddianameye göre vakıf müdürü mağdur çocuğa, “Böyle bir şey anlatılır mı? Sen bunları niye anlatıyorsun bunlar ayıp olaylar değil mi” diyerek psikolojik baskı uyguladı ve olayın üzerine örtmeye çalıştı. Savcılığa şikayette bulunan aile ifadesini geri çekerken baba, oğlunun taciz edilmediği yönünde beyanda bulundu.

Vakıf ise olayla ilgili kapıların bozuk olduğu iddiasıyla kendilerini savunmaya kalktı.

İddianamede, dosya kapsamındaki suçun niteliği, mağdurun koruma ihtiyacının bulunması, yaşı gereği yönlendirilmesinin kolay olması, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği hususunda kamu davası açmaya yeterli delil elde edildiği belirtildi.

Mağdur çocuk ailesinin yanına verilirken devlet korumasına alınmadı.

Fotoğraf: Şerif Karataş/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonu şeffaf olsun...

6 yaşındaki çocuğun sistematik istismara maruz kalması üzerine kurulan Meclis araştırma komisyonu bu...

Cumhurbaşkanı Hiranur Vakfındaki istismar için ‘mü...

AKP Kadın Kolları Başkanlığının düzenlediği Kadın Emeği Zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hi...

DOSYA | Çocuk istismarı politiktir! Karanlık ağlar...

Çocuk istismarını daima gündemde tutmak, sorunu doğru tarif etmek, anlamak ve anlatmak gerekiyor. So...