Direnişte olan Barutçu Tekstil işçisi kadınlar deprem bölgesi için atkı bere örüyor
Sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi kadın işçiler Barutçu Tekstil fabrikası önündeki direnişlerinin 144. gününde depremzedeler için atkı ve bere ördüler

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi kadın işçilerin fabrika önünde başlattığı direniş 144’üncü gününde.

Kadın işçiler deprem bölgesi için direniş alanında atkı, bere ördüler.


İçerideki baskılara karşı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için sendikalaşan kadınlar, sendika haklarında kararlı olduklarını ifade ederken yaşanan depremin yaralarını sarmak için direniş alanında atkı bere örerek deprem bölgesiyle dayanışma içerisinde olduklarını belirttiler.

İŞÇİLERİN SENDİKAL HAKKI TANINSIN!

Fabrika önünde direnen kadınlara bugün Öz İplik-İş Kadın Komitesi üyeleri destek ziyareti gerçekleştirdi. “Barutçu Tekstil firması yetkilileri, sendika ve işyeri arasında bir taraf baskısı oluşturarak işçiler üzerinde korku yaratmaktadır” diyen Öz İplik İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Fulya Pınar Özcan, “Örgütlenme sürecinde maalesef işyeri çok daha ileri giderek örgütlenme mücadelesi sürdüren çalışanlarımızın sağlığını tehlikeye atacak adımları dahi atmaktan çekinmemiştir” dedi. 8 Mart vesilesiyle Barutçu Tekstil işçilerini ziyaret ettiklerini söyleyen Özcan, “Bugün hâlâ aynı baskılar devam ediyor, bugün hâlâ eşitlik mücadelesi, adalet, emek, iyi çalışma koşulları talebimiz. Barutçu Tekstil yetkililerinin sendikal baskı ve engellenmeleri sona erdirmesini, sendikal sebeple iş ilişkisi sonlandırılan üyelerimizin, sendikal haklarına saygı duyularak işe iadelerinin gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Eşit işe eşit ücretin sunulduğu çalışma ortamında çalışmak istiyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Barutçu tekstil direnişi 3 ayı geride bıraktı: ‘Hi...

Ağır çalışma koşullarına karşı sendikalaşan ve işten atılan Barutçu Tekstil işçisi kadınlar direnişt...

Deprem bölgesinde kadınlar dayanışma ile iyileşiyo...

Hatay’da çadırlarda kalmak zorunda kalan kadınlar artan bakım yükü ile boğuşurken, yaşamlarını yenid...

#KızKardeşlikKöprüsü ile hayatı yeniden kuruyoruz

Deprem bölgesindeki kız kardeşlerimizin yaralarını sarmak, depremde birleşen ellerimizi hayatı yenid...