Direnişteki Flormar işçilerinin çocukları okul malzemelerine kavuştu!
3,5 ay önce sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçilerinin çocukları için başlatılan kampanya sona erdi. Birçok yerden kampanyaya gelen destekler Flormar işçileri ile paylaşıldı.

Emek Partisi'nin (EMEP) okulların açılmasına sayılı günler kala, 3,5 ay önce sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçilerinin çocukları için başlattığı dayanışma kampanyası sona erdi. Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve Kocaeli İl Örgütü, dayanışma ziyaretiyle, toplanan kırtasiye malzemeleri ve alınan ayakkabıları Flormar işçilerine teslim etti.

CANLI


3 Eylül'den bu yana süren kampanya kapsamında, 52 çocuğun kırtasiye malzemeleri ve ayakkabı ihtiyacı karşılandı. Fabrika önlerinde, mahallelerde ve sosyal medyada duyurulan kampanyaya Kocaeli başta olmak üzere, İstanbul, Bursa, Ankara, Diyarbakır, İngiltere ve Almanya gibi yerlerden çok sayıda kişi nakdi ve ayni destekte bulundu.

’KARINCA KARARINCA DAYANIŞMAYA DESTEK OLDULAR’
Kampanya için destek toplayan bir fırın işçisi kampanyanın ve direnişin önemine şu sözlerle dikkat çekti;

Kocaeli’de bir fırında çalışıyorum. Flormar'daki direnişi de takip ediyordum ve işçilerin çocuklarına kırtasiye malzemesi toplanacağını duyduğumda ben de ne yapabilirim diye düşündüm. Çalıştığım fırına bir kumbara koydum ve hem gelen müşterilere hem de birlikte çalıştığım arkadaşlara Flormar işçilerini anlattım. Herkes elinden ne geliyorsa attı kumbaraya; ekmek almaya gelen 4 yaşındaki Burak’tan, 10 yaşındaki Yaren’e kadar herkes gönlünden kopanı verdi. Cebinden 55 kuruş çıkan 10 yaşındaki Erdem, ‘Flormar işçileri üzülmesin’ dedi. İş arkadaşlarım, mahalledeki kadınlar, emekliler, işçiler, çocuklar kısacası herkes karınca kararınca bu kampanyaya destek oldu. Flormar işçisi arkadaşlara sesleniyorum. Direnişinizin başarıyla sonuçlanması hepimiz için en büyük kazanım. En güzeli ise bu direnişin sahibi Flormar işçilerinin çocukları dayanışmanın, birliğin, güzelliğin büyüttüğü çocuklar olacaklar.
İlgili haberler
GÜNÜN DAYANIŞMASI: Direnişteki Flormar işçilerinin...

114 gündür direnişte olan Flormar işçilerinin çocukları için Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü dayanışm...

‘Flormar patronu hükümete güvenerek böyle davranıy...

Sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçileri direnişte 115 günü geride bıraktı. Direnişin ke...

Metal işçisi kadınlar Flormar işçilerini ziyaret e...

Birleşik Metal-İş üyesi kadın işçiler Flormar’da sendika hakkı için direnen işçileri ziyaret etti: S...