Dışkı yedirme işkencesi hafızamıza kazınsın!
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ‘Dışkı yedirerek kadına işkence’ye ilişkin konuştu.

Ağrı’da 26 yaşındaki Mehmet Şakir Şahin’in 20 yaşındaki eşine işkence yaparak çocuğunun dışkısını zorla yedirmeye çalıştığı görüntüler geçtiğimiz günlerde basına yansımış ve kadınlar tarafından tepki ve öfkeyle karşılanmıştı. Olaya ilişkin bir tepki de HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’den geldi. Taşdemir, bu olayın kadına yönelik şiddetin ne denli pervasızlaştığının kanıtı olarak hafızalarımıza kazınması gerektiğini söyledi.

KADINLARA ‘SUSMASI’ GEREKTİĞİNİ ÖĞÜTLEYEN PROPAGANDANIN SONUCU
Basına sunduğu metinde kadının yaşadığı işkenceyi hatırlatan Taşdemir, “Kadının 4 yıldır bu zulme katlanmasının ardında, kadına yönelik erkek şiddetinin sistematikleştiği hemen her olayda olduğu gibi, kadınların ne yaşarsa yaşasın çocukları için susması gerektiğini öğütleyen propagandanın etkileri var. Yıllardır devam eden bu işkencenin ‘herkes tarafından bilinen bir sır’ra dönüşmasinin ardında, kadına sadece anne olarak, “aileyi yapan dişi kuş” olduğu müddetçe değer veren siyasi anlayışın yarattığı bir baskı var” dedi.


AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI YİNE SESSİZ
Metinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının diğer kadına yönelik şiddet suçlarda olduğu gibi bu konuda da sessiz kaldığını söylendi: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu konuyla ilgili hala tek bir açıklama yapmadı. Çünkü oy deposu olarak görülen kadınlar para yardımı dışında ASPB’nin muhatabı olamıyor. Bakanlığın son dönemde yapılan açıklamalarına, etkinlik haberlerine bir bakın. Kadınlarla ilgili tek bir ziyaret, çalışma yok! Bir adam işkenceyle eşine çocuğunun dışkısını yedirmeye çalışmış ama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı da TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu başkanı da Savunma Bakanı gibi açıklamalar yapmakla meşgul. Çünkü Bakanlığın bürokratik açıklamaları bir kadının ölüm tehdidi altında sistematik işkence görerek yaşamasından daha acil ve önemli görülmüyor. Bir kadının hayatına ve onuruna Sarayın bekası kadar kıymet verilmiyor.”

‘HERKES DUYSUN BUNU’ ÇIĞLIĞI
İşkenceye maruz kalan kadının hak arama mücadelesinin de altı çiziliyor yapılan açıklamada: “Videoyu yayınlama ve sonrasında şikayetçi olma ile başlayan hak arama sürecine girişmesi büyük önem taşıyor. Şikayetçi olduğunda resmi görevlilerin “niye videoyu yayınladın, kendini rezil ettin” şeklindeki ifadelerine karşın kadının sonuna kadar hakkını arayacağını bu davanın takipçisi olacağını ifade ederek gösterdiği mücadele, bin tane kamu görevlisinin cinsiyetçilik nedeniyle izanını yitirmiş aklından ve vicdanından görkemlidir. Karşımızda sadece mağdur bir kadın değil, bunca zorluğa rağmen inatla ayakta duran bir kadın bulunuyor. Yaşadıklarını “herkes duysun bunu” çığlıyla dile getiren bir mücadele bulunuyor” denildi.

SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ
HDP olarak kadın örgütleriyle temas kuracaklarını söyleyen Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Taşdemir “hukukçularla görüşerek ve aileyi ziyaret ederek süreci izliyoruz ve takip ediyoruz” dedi.

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Sessizlik, şiddeti sürdürüyor

Şiddete karşı toplum ‘neden’ sessiz? İTÜ Öğretim Görevlisi Fulya Kama korku toplumuna dönüştürülen b...

Sinirlenince dışkı yedirmeyi ‘hak’ gören ‘erkek ad...

Adalet, eşitlik ve özgürlük yoksa, bir tek kadın bile bu haklardan yoksun kalırsa, hayat hiçbirimiz...