Diyarbakır’da Mahsa Amini yürüyüşü yasaklandı
Diyarbakır’da Dicle Amed Kadın Platformunun çağrısıyla yarın düzenlenecek yürüyüş Diyarbakır Valiliği tarafından yasaklandı.

İran’da ahlak polisi tarafından katledilen Jina Mahsa Amini için Diyarbakır’da Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP) tarafından yarın düzenlenecek yürüyüş yasaklandı. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yürüyüşün “Kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak” gerekçesiyle yasaklandığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yasaklama kararına ilişkin yapılan yazılı açıklamada kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulacağı iddia edilerek, “can ve mal güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanmasının güçleşeceği gerekçesiyle, “öncesinde veya sonrasında herhangi bir yürüyüş etkinliği olmaksızın basın açıklaması yapma hakkı” saklı kalmak kaydı ile, bildirimde bulunulan "yürüyüş etkinliğinin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C maddeleri gereğince 02.10.2022 günü saat 00.01'den 02.10.2022 günü saat 23.59'a kadar (1) gün süreyle YASAKLANMIŞTIR” ifadelerine yer verildi. 

Fotoğraf(Soldaki): Atefeh Daneshgar

Fotoğraf(Sağdaki): Sarkhat Portal'ın videosundan ekran görüntüsü

İlgili haberler
İzmir’de kadınların ortak sesi: İran’da, Türkiye’d...

İran için dünyada eş zamanlı yapılan eylem için İzmir’de kadınlar Konak İskele önünde toplantı. Eyle...

İran'da üniversiteliler dersleri boykot etti, yürü...

Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesinin ardından halkın direnişi devam ediyor... yüzü...

Mahsa’nın saç telleri İran halkının mücadelesini b...

İran’da Molla rejiminin baskı ve şiddet politikalarının yarattığı zorlukları birlikte sırtlayan hare...