Doğum sırasında ölen Şirvan’ı ihmal mi öldürdü?
Denizli’de doğumu başladığı sırada hastane personeli yemekte olduğu için kimse kendisiyle ilgilenmeyen ve bebeğini tek başına doğuran Şirvan yaşamını yitirdi. Şirvan’ın ölümünün sorumlusu kim?

Denizli’de 9 aylık hamile olan ve sancılarının başlaması üzerine 19 Ağustos’ta kaldırıldığı devlet hastanesinde normal doğumla 3 kilo 810 gram ağırlığında bir erkek bebek dünya getirdikten sonra yoğun bakıma alınan 36 yaşındaki Şirvan Yalçın yaşamını yitirdi. Eşinin ölümünde ihmal olduğunu söyleyen Mehmet Yalçın suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa da dilekçe göndererek şikayetçi olan Yalçın, hastane personelinin yemekte olması nedeniyle eşinin kendi başına doğum yapmak zorunda kaldığını, bebeğinin de havasız kalması nedeniyle beyninde hasar oluştuğunu söyledi.
Serinhisar’ın Yatağan Mahallesi’nde yaşayan 1 çocuk annesi tekstil işçisi Şirvan Yalçın, geçen 19 Ağustos tarihinde doğum sancısı çekmesi üzerine eşi minibüs şoförü 45 yaşındaki Mehmet Yalçın tarafından Acıpayam Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yalçın, buradan doğum için Denizli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisine yatırılan Şirvan Yalçın’a normal doğum yapması için suni sancı verildi. Yaklaşık 12 saat sonra, personelin öğle yemeğine gittiği sırada kendi başına doğum yapıp bir erkek bebek dünyaya getiren Şirvan Yalçın, doğumun ardından yoğun bakıma alındı. Ancak Yalçın burada yaşamını yitirdi.

‘BEBEĞİN BEYNİNDE HASAR OLUŞTU’
Hastane personelinin öğle yemeğine çıktığı sırada eşinin tek başına doğum yapıp, bir erkek bebek dünyaya getirdiğini anlatan Mehmet Yalçın, doğum sırasında eşinin rahminin parçalandığını, personelin kanamayı geç fark etmesi nedeniyle ihmal sonucu öldüğünü, 3 kilo 810 gram olarak dünyaya gelen bebeğin de havasız kaldığı için beyninde hasar oluştuğunu söyledi.
Eşinin ölümüyle ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Yalçın, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa da dilekçe gönderdi.

‘SEZARYEN YAPMADIKLARI İÇİN KARDEŞİM ÖLDÜ’
Bebeği Şirvan Yalçın’ın ablası Muzaffer Acar emzirecek. Acar, “Hastaneye götürdüğümüzde kardeşim sağlıklıydı. Doğuma kadar hiçbir sıkıntısı yoktu. Ne olduysa Denizli Devlet Hastanesi Doğum Servisinde oldu. Sezaryen doğum yapmadıkları için kardeşim öldü. 50 yaşında kadınım, sütüm gelmeye başladı. Yeğenimi emzireceğim” diye konuştu.
Ailenin avukatı Halil Akçil de, Şirvan Yalçın’ın ölümünde doktorların ya da personelin kusuru olduğunu düşündüklerini, bu nedenle suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Şirvan Yalçın normal doğuma elverişli olmamasına rağmen, sezaryen yapılmayıp normal doğum için bekletilmiş. Normal doğum için bekletilince bu sonuç ortaya çıktı” dedi.
Denizli Devlet Hastanesi yetkilileri ise henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.

İlgili haberler
GÜNÜN RAKAMI: 17 çocuk doğum yaparken, 2 bin 404 b...

Bunlar Sağlık Bakanlığı'nın resmi verileri. Gerçek rakamlar ise bundan çok daha fazla.

Doğum teşviki öyle değil böyle yapılır: Küba'da an...

"En az 3 çocuk" diyen ve kadınlar o üç çocuğa canlarından bezmeden, hayattan vazgeçmeden nasıl bakac...

Cizre’de 8 aylık hamile kadın ve bebeğini öldüren...

Cizre Devlet Hastanesinde 8 aylık hamile Feyruz Polat ve bebeği uzman kadın hastalıkları ve doğum do...