Duygu Delen davasında adli tıp uzmanları dinlenecek
Duygu Delen’in şüpheli ölümüne ilişkin açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, 3 Adli Tıp Uzmanı doktorun dinlenmesine karar verdi.

Antep’in Şehitkamil ilçesinde 13 Ağustos 2020 tarihinde Duygu Delen’in (17) şüpheli ölümüne ilişkin açılan davanın 3’üncü duruşması Antep 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Delen’in ölümü ile ilgili tutuklanan Mehmet Kaplan, “çocuğun kasten öldürülmesi”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “hakaret” ve “konutta yağma” suçlarından bir kez daha yargılandı. Kaplan, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, Delen’in ailesi ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmaya, Antep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı ile kadın kurumları temsilcileri de katıldı.

Duruşmada ilk olarak söz alan baba Bülent Delen, olay yerinde keşif yapan bilirkişi heyetinin hazırladığı rapordaki çelişkilere değinerek, “Annesi perişan halde. Psikolojisi bozuldu. Sanık cezalandırılsın” talebinde bulundu.

MÜŞTEKİ AVUKATI: 4 AYRI BİLİRKİŞİ RAPORU VAR, ÇELİŞKİLER GİDERİLSİN

Ardından savunma yapan aile avukatı Mehmet Balcı, raporların çeliştiğini dile getirerek, doktor raporunda müvekkili için “bilinci kapalı”, bilirkişi raporunda bilincin tam kapalı olmadığının yer aldığını söyledi. Balcı, “Rapordaki ‘Ağırlıklı zorlamasına bağlı olarak’ ifadelerine katılmıyoruz. Burada denge kurma adına sanki böyle bir cümle kurulmuş. Dosyada 4 ayrı bilirkişi raporu oldu. Raporlardaki çelişkilerin giderilmesi için bilirkişilerin gelip raporlarını açıklamalarını istiyoruz” dedi

Sanık Mehmet Kaplan ise, yaptığı savunmasında üzerine atılı suçlamaları redderek, tahliye talebinde bulundu.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Adli Tıp uzmanları Nadir Arıca, Hakan Kar ve Murat Akbaba’nın dinlenmesine, sanık Kaplan’ın tutukluluk haline karar vererek, duruşmayı 16 Haziran’a erteledi.

Haber-Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

İlgili haberler
Bilirkişi raporu: Duygu Delen kaza sonucu düşmedi,...

Mehmet Kaplan tarafından Duygu Delen’in katledilmesine ilişkin hazırlanan keşif raporunda, Duygu’nun...

İddianameden: Duygu Delen bayılana kadar darbedili...

Duygu Delen’in ölümüne ilişkin adli tıp ve bilirkişi raporları sonrası hazırlanan iddianamede Mehmet...

Bilirkişi raporunda Duygu Delen’in düşme anında bi...

Duygu Delen'in ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda Delen’in düşme anında bilincinin kapal...