Duygu Delen davasındaki tahliyeye tepki: Biz kadınlar nüfuzlu aileler korunurken canımızdan mı olacağız?
Duygu Delen’in ölümünden yargılanan Mehmet Kaplan’ın ‘ev hapsi’yle tahliyesine Gaziantep Demokratik Kadın Platformundan tepki: Katillerin ödül gibi cezalar ile tahliye edilmelerine izin vermeyeceğiz!

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, 17 yaşında balkondan şüpheli biçimde düşerek yaşamını yitiren Duygu Delen’ e sistematik olarak şiddet uygulayan, AKP’ye yakınlığı ile bilinen Atlantik Halı’nın sahibi Bileç Kaplan’ın oğlu Mehmet Kaplan’ın ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıl ile yargılanırken ödül gibi bir ceza ile ‘ev hapsi’ ile tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Platform yaptığı açıklamada, “Bu cezasızlık politikaları, İstanbul Sözleşmesini etkin bir şekilde uygulamak varken kaldırmaya çalışmak erkekleri şiddete teşvik ediyor ve biz kadınlar katlediliyoruz. Yaşam hakkımız türlü bahaneler ile elimizden alınıyor” dedi.

Ayrıca Mehmet Kaplan’ın daha önce de ehliyetsiz ve alkollü araç kullanırken hamile Zeynep Berna’ya çarparak ölümüne neden olması hatırlatıldı : “Bu olaydan da ceza almaması akıllara ‘Nüfuzlu ailelerin çocukları yaşam haklarımıza rağmen hukuk yok sayılarak korunuyor mu’ sorusunu getirdi.”

Platform açıklamasında “Biz kadınlar nüfuzlu aileler korunurken canımızdan mı olacağız? Duygu Delen’ e sistematik şiddet uygulayan, çocuğun nitelikli cinsel istismarından da yargılanması gereken Mehmet Kaplan ölüme sebebiyet verdiği halde cezasız mı kalacak? Katillerin hak ettikleri cezaları çekmeleri için daha kaç Zeynep kaç Duygu katledilmeli?” sorularını sordu.

Cezasızlığa tepki gösteren kadınlar adalet için mücadele çağrısı yaptı: “Biz kadınlar katillerimizin ödül gibi cezalar ile tahliye edilmelerine, aramızda dolaşmalarına izin vermeyeceğiz. İstanbul sözleşmesi etkin bir şekilde uygulanıp katiller hak ettikleri cezaları çekene kadar, Duygu için adalet sağlanana kadar vazgeçmeyeceğiz. Bu yaşam bizim, yaşamımızdan vazgeçmiyoruz” çağrısını yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Duygu Delen davasında sanığın tahliyesine Cumhuriy...

Duygu Delen’in şüpheli şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin görülen davada sanık Mehmet Kaplan’ın “e...

Duygu Delen’in ölümünde şüpheliye tahliye!

Duygu Delen’in ölümünde ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan e...

Duygu Delen davasında adli tıp uzmanları dinlenece...

Duygu Delen’in şüpheli ölümüne ilişkin açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, 3 Ad...