Ebru Tireli davası ertelendi
Manisa’da parkta spor yapan Ebru Tireli’ye saldıran ve taciz eden D.K’nin yargılandığı dava görüldü. Tireli’nin olay anında kendini savunabilir durumda olup olmadığı anlaşılamadığından dava ertelendi.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, parkta spor yapan hamile 32 yaşındaki Ebru Tireli’ye saldırdığı, aynı bölgede N.Ç’yi taciz eden ve bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan D.K'nın toplam 26.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı dava görüldü. Önceki duruşmada mahkeme, Ebru Tireli’nin olay anında kendini savunabilecek durumda olup olmadığının tespit edilmesini istemişti.
Ebru Tireli, doğumu yaklaştığı için bu raporu alamadı. Dava bu nedenle ertelendi. 3 kadına şiddet, taciz ve istismar suçlarından tutuksuz yargılanan D.K’nin yargılandığı davanın 5. duruşması Kasım ayında görülecek.

NE OLMUŞTU?
Manisa Turgutlu’nun Ergenekon Mahallesi’nde yaşayan ve o tarihte 4 aylık hamile olan Ebru Tireli, 7 Aralık’ta akşam saatlerinde, evinin yakınındaki Osman Gazi Parkı’na spor yapmaya gitti. Bu sırada, kırmızı renkli otomobilden inen bir erkek, yanına gelip, “Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın” diye bağırdı, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu ve dengesini yitirince düşerek başını kaldırıma çarpan Ebru Tireli’ye yerdeyken tekme attı. Korkup, gözyaşları içinde hamile olduğunu söyleyen Ebru Tireli’nin çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı.
Görgü tanıklarının verdiği bilgiler sonrasında M.T, yakalanıp tutuklandı. 3 gün tutuklu kalan M.T, olay saatinde saldırıda kullanıldığı ileri sürülen aracının hiç yerinden hareket etmediğine dair güvenlik kamerası kayıtlarının bulunmasıyla, serbest bırakıldı ve hakkında takipsizlik kararı verildi.
M.T’nin serbest kalmasından sonra polisin çalışması tekrar başladı. Bu sırada polise başvuran N.Ç, kendisinin de bir ay önce parka yakın bir bölgede cinsel saldırıya uğradığını anlattı, eşkal bilgisi verdi. Eldeki delillere göre araştırmasını sürdüren polisin gözaltına aldığı, Osman Gazi Mahallesi’nde yaşayan, tuğla fabrikasında işçi D.K. tutuklandı.
Ebru Tireli’ye saldırmaktan ve hakaret suçlarından toplam 4 yıl, N.Ç’ye tacizden dolayı da cinsel saldırı ile hakaret suçlarından toplam 14.5 yıl hapis cezasına çarptırılması istenen D.K. hakkında, Turgutlu 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. D.K’nın, daha önce de 14 yaşındaki Y.Ş.A’ya cinsel istismarda bulunduğu için hakkında aynı mahkemede 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava da bu dosyayla birleştirildi.
Davanın 3 Mart’ta yapılan üçüncü duruşmasında ifade veren Y.Ş.A, şikayetinden vazgeçti. Sanık D.K. bu duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 



İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Tecavüz davasında 'olağanüstü' adaletsizlik

Gebze'de yeniden görülen tecavüz davasında sanık avukatından kadını suçlayan korkunç bir savunma gel...

Ayşegül Terzi davası: Saldırgan olayı hatırlamıyor...

Şort giydiği gerekçesiyle Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu davası görüldü. Bu zamana kad...