Ecem Balcı davası 19 Kasım’a ertelendi
Geçtiğimiz yıl Kocaeli’de öldürülen 17 yaşındaki Ecem Balcı davasının 6. duruşması görüldü. Duruşma 19 Kasım’a ertelendi.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 5 Ocak 2018 günü kaybolduğu söylenen ve daha sonra katil zanlısı Süleyman Kara'nın itirafıyla, ölümünden 43 gün sonra gömüldüğü yerde bulunan Ecem Balcı'nın davasında 6. duruşma görüldü. Savcının mütalaasını verdiği dava 19 Kasım'a ertelendi.

Davada Adli Tıp raporu geçtiğimiz hafta geldi. Rapor, Ecem Balcı'nın katil zanlısı Süleyman Kara’nın önce itiraf edip, sonra yalanladığı ifadeleriyle örtüşüyor. Sanık Süleyman Kara’nın avukatı rapora itiraz ederek, “Rapor sanığın daha önceki aşamalardaki beyanlarına dayandırılarak oluşturulmuştur. Tıbbi tespitler bulunmamaktadır. Böyle bir raporla ölüm nedeni tespit edilemez. Üst kuruldan rapor aldırılmasını talep ediyoruz” dedi. Mahkeme bu talebi, dosyaya yenilik katmayacağından reddetti.

‘TASARLAYARAK ÖLDÜRME’ YOK!

Savcı, sanığın delilleri karartmadığını ve cinayeti tasarlayarak işlemediğini belirterek, ‘Çocuğu öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Ayrıca savcı, tutuksuz sanıklar Keziban A., Rıfat Özgür Y., Yusuf K. ve İbrahim D. hakkında ise ‘Suç delillerini gizlemek’ suçundan ayrı ayrı hapis cezası verilmesini talep etti. Davaya taraf olan Aile Bakanlığı vekilleri, tüm sanıkların indirim uygulanmaksızın üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Ecem Balcı'nın avukatı, mütalaada ‘Tasarlayarak öldürme’nin olmadığı gerekçesine katılmadıkları söyleyerek, “Mütalaada maktülün sanık Süleyman Kara’nın kendi annesiyle olan ilişkisinden rahatsız olduğu, bundan dolayı öldürüldüğü iddia ediliyor. Buna rağmen tasarlamaya yer verilmemiştir, kabul etmiyoruz” dedi. Mahkeme heyeti, Süleyman Kara’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 19 Kasım 2019 günü, saat 10.30’a erteledi.

BABA BALCI: EMSAL OLSUN, BAŞKA ECEM’LERİN CANI YANMASIN

Kocaeli Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrası adliye önünde Kocaeli Kadın Platformu, Kadın Meclisleri, CHP Kadın Kolları ve Emek Partisi'nin katıldığı açıklama gerçekleştirildi. Burada konuşan baba Gökhan Balcı, kızının katiline en ağır cezanın verileceğine inandığını ifade ederek, “19 Kasım’da tekrar burada olacağımızı söylediler. O gün kararın verileceğine inanıyorum. Verilecek olan kararda, cinayetin tasarlanmış olduğunun altını çizmek istedik ama savcı mütalaasını bu şekilde vermedi. İtirazımızı yaptık. Ağırlaştırışmış müebbet hapis cezası alacağına inanıyorum. İnşallah bu dava emsal olur, başka Ecem’lerin canı yanmaz” dedi. Açıklamaya, geçtiğimiz 29 Mart günü öldürülen Fatma Şengül’ün kızı Açelya Şengül de katılarak destek verdi. Şengül, “Benim annem de iş arkadaşı tarafından evimizin önünde 4 kurşunla öldürüldü. Şimdi burada Ecem için, Şule, annem ve bir polis tarafından öldürülen Feray içinde adalet istiyoruz” dedi.

İlgili haberler
ECEM BALCI’NIN BABASI: ‘Kızım kanseri yendi, katil...

Ecem Balcı’yı öldüren Süleyman Kara’nın yargılandığı dava yarın Kocaeli Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkem...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Ecem Balcı davası bugün görülüyor

Geçtiğimiz yıl Kocaeli'de öldürülen Ecem Balcı davasının 6. duruşması bugün görülecek.

Artık bu son olsun, başka Nuray’lar ölmesin!

Nuray’ın cinayetinin üzerinden iki ay geçti, çocukları, ailesi hala acılı. Nuray’ın annesi ‘Kızımı k...