Edremit Kadın Platformu: ‘Kadınların hayatı sizlerin kirli politikalarınıza malzeme olamaz’
Edremit Kadın Platformunun çağrısıyla kadınlar, ‘Haklarımızdan, hayatlarımızdan, 6284 sayılı kanundan vazgeçmiyoruz’ diyerek Cumhuriyet meydanında buluştu.

Edremit Kadın Platformu’nun çağrısıyla Edremit Cumhuriyet Meydanında toplanan kadınlar 6284 sayılı kanunun gündeme getirilmesine karşı açıklama yaptı, "Hayatlarımızdan, haklarımızdan, 6284 sayılı yasadan vazgeçmiyoruz" dedi.

Edremit Kadın Platformu dönem sözcüsü Fadime Ünal’ın okuduğu açıklamada AKP’nin 20 yıllık politikalarına dikkat çeken açıklamada, “Eğitimden sağlığa, hukuktan doğaya her alanı talan ettiğine şahidiz. Yarattığı karanlığı besleyebilmek için her alanı yozlaştıran iktidar çocukları, kadınları ve LGBTİ+ bireyleri karanlıkta boğmaya çalışmaktan hiçbir zaman geri durmadı. Bizler yaratılan bu karanlık düzene karşı her zaman yan yana, dayanışma içinde kız kardeşlerimizle alanlardaydık” dendi.

Seçim tarihinin yaklaşmasıyla Cumhur İttifakının HÜDA-PAR ile anlaşma yapmasının ilk hedefinin 6284 sayılı kanun ve kadınlar olduğunu belirten açıklamada, “HÜDA-PAR’ın hedefindeki tek konunun 6284 olmadığını biliyoruz. Kadınların hareketleri, sözleri dahil tüm yaşamı kendi belirledikleri, sınırlı ve kadın düşmanı din yorumlarına göre kontrol altına almaya çalışan bu yapı ile ittifak yapmak, sadece 6284’e değil, kadınların yaşam hakkına doğrudan bir saldırıdır” dendi.

Ünal’ın okuduğu açıklamada mücadele çağrısı yapılarak, “6284’e ve medeni haklara göz dikenlere, anayasal eşitlik ve laiklik ilkesini yok sayanlara, kadınların ve çocukların nafakasına el uzatanlara, ayrımcılık yapanlara, istismarı affedenlere, LGBTİ+’ları yok sayanlara, kadın cinayetlerini görmezden gelenlere tahammülümüz yok. Ne çocukların ne de kadınların hayatı sizlerin kirli politikalarınıza malzeme olamaz. Buradayız; alanları da mücadeleyi de dayanışmayı da kız kardeşliğimizin gücü ile örmeye devam edeceğiz” dendi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İskenderun Karaağaç’ta kadınlar buluştu, çocuklar...

#KızKardeşlikKöprüsü ile hayatı yeniden kuruyoruz çalışmamız kapsamında İskenderun Karaağaç Mahalles...

IPSOS Arıştırma’dan ‘Afet Döneminde Kadın Olmak’ a...

IPSOS Arıştırma’nın 800 kişi ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre, afet dönemlerinde kadınlar ekono...

‘Düzensizlik mağduriyetimizi artırıyor’

‘Bu süreçte yaşananları insanın aklı almıyor. Her şey büyük bir kargaşa içinde, hiçbir yerde düzen y...