Edremitli kadınlar: Kadınlar her şeyi değiştirecek güce sahiptir
Edremit Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart kapsamında ‘Kadınlar ne yaşıyor, ne yapmalı?’ paneli düzenledi. Panelde ‘Kadınlar mücadele edecek, örgütlenecek ve değiştirecek güce sahiptir’ denildi.

Edremit Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart etkinlikleri kapsamında salı günü Altınoluk Türkan Saylan Kültür Merkezinde “Kriz ve şiddet; kadınlar ne yaşıyor ne yapmalı” paneli düzenledi. Av. Gülşah Kaya, Ekmek ve Gül Dergisi yazarı Fulya Alikoç’un katıldığı, moderatörlüğünü Birsen Temur’un yaptığı panele 150 kadın katıldı.

Panelde konuşan Gülşah Kaya; kadınların yaşadığı şiddet, işsizlik, yoksulluk, taciz ve tecavüzlerin her geçen gün arttığı, yasalarda olan kadın lehine maddelerin uygulanmadığı, İstanbul Sözleşmesi'nin yok sayıldığını vurguladı. Suriye’ye yönelik başlatılan ve onlarca gencimizin yaşamını yitirdiği savaşın son bulması gerektiğini vurgulayan Kaya; Suriye’de ne işimiz var diye sordu? Savaşın kadın ve çocuklara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzleri, yoksulluğu ve yeni zamları doğuracağını söyledi.


Fulya Alikoç ise dünyada kadın mücadelesinin yükseldiği ülkelerden örnekler verdi. Hindistan’da, Ekvadar’da, İran’da, Sudan’da, Lübnan’da, Latin Amerika’da ve her yerde kadınların diktatörlüğe karşı, baskılara, sömürüye, yoksulluğa, şiddete ve savaşa karşı artık yeter diyerek ayağa kalktığını söyledi. Kapitalist emperyalist sistemin krizin, savaşın, şiddetin ve yoksulluğun kaynağı olduğunu vurgulayan Alikoç; “Kadınlar mücadele edecek, örgütlenecek ve değiştirecek güce sahiptir” dedi.

İlgili haberler
Edremitli kadınlar 8 Mart’ta etkinlikler düzenliyo...

8 Mart hazırlıklarına devam eden Edremitli kadınlar, Edremit Demokrasi Bileşenleriyle birlikte yapac...

Edremit’te kadınların gündemi kriz

Edremit’te 8 Mart öncesi buluşan kadınlar, krizin hayatlarına etkilerini konuştu: ‘Kriz sadece pahal...

Edremit’te emekçi kadınlar etkinlikte buluştu

Eğitim Sen Edremit Temsilciliğinin çağrısıyla bir araya gelen emekçi kadınlar, “8 Mart’a giderken kr...